De senaste tre åren har Valdemarsviks kommun genom aktören Communicare främst haft nyföretagarrådgivning för yngre personer på plats i Valdemarsvik.

– Övriga har fått vända sig till Nyföretagarcentrum i Norrköping. Och baserat på erfarenhet vet vi att det upplevts som ett stort steg att ta, att vända sig till Norrköping. Många backar när de känner sig osäkra och inte har något färdigt koncept, säger Göran Trysberg, näringslivssamordnare på Valdemarsviks kommun.

Han gläds nu åt att rådgivningen åter kan erbjudas på plats i Valdemarsvik. Ekubator ekonomisk förening har tagit plats i Sjöhuset i centrala Valdemarsvik där de kommer att finnas tillgängliga framöver. Kontaktperson på plats är Thomas Ekh.

Artikelbild

– Till oss kan man komma för den första enkla kontakten, helt förutsättningslöst. Man behöver inte känna krav om att ha en färdig affärsplan från första sekund. Inledningsvis pratar vi mycket sociala frågor, till exempel hur det är att driva eget och hur det fungerar med ens liv i övrigt. Sen har vi även möjlighet att förmedla kontakter med andra företagare i kommunen, säger Ekh.

Avtalet med Ekubator löper inledningsvis över 2014. Därefter har Valdemarsviks kommun planer om att fatta nya beslut om den fortsatta satsningen på rådgivning till nyföretagare.