De river ned skratt i årets lokala revy

Valdemarsvik Nyårsrevyn 2016 är ett komiskt potpurri av lokala händelser, sammanfattat under namnet ”Riv och Kiv”.

I veckan hade den premiär, årets revy signerad Chopp Event och Nöjeskarusellen. Regissör Pontus Helander betecknar en riktigt bra nyårsrevy som något av en fruktkaka.

– Det finns körsbär, russin, sherry, aprikoser. Gillar man inte nåt kan man spotta ut just det. Men grejen är att det finns något för alla!

Omdömet stämmer väl in på årets revy som under namnet "Riv och Kiv" tar fasta på händelser som passerat revy i Valdemarsvik under 2015. Sketcherna varvas på rent revymanér med dans och sång, där manus är signerat av Jörgen Malmström, Camilla Andersson, Bengt-Otto Ottosson, Olof Trysberg, Pontus Helander och Fredrik Törnborg.

Själva revynamnet anspelar på de rivningsbeslut som drabbat orten och väckt stor uppmärksamhet 2015. Det nummer som tar störst plats är dock snarare en byggnation, den på Kolplan, där ICA vill bygga en ny butik. Däremellan gästas scenen av delfinen som siktades längs med kusten i somras, bibliotekets uppmärksammade projekt "Låna en svensk" flimrar förbi och E22:s genomfart i Söderköping blir omsjungen.

Folkets Hus scen gästas däremellan av karaktärer som lockar till allmänna gapflabb, både av igenkänning och revyspelarnas inlevelse.

– Jag vill kalla skådespelarna amatörer med guldkant. De tycker att det är så roligt, och de är så bra. Hela Nöjeskarusellen gör ett fantastiskt arbete, säger Pontus Helander.

Premiärföreställningen spelades i tisdags kväll, och nu följer totalt åtta föreställningar, med avslutning den 30 januari. Pontus Helander uppger att biljettförsäljningen har gått helt okej hittills.

– Det brukar alltid strömma till i takt med att vi kommer igång och spelar, säger Helander.

 
 
  • MEST LÄST PÅ NT.SE

Mest läst på nt.se just nu

Valdemarsvik