Missödet inträffade under senare delen av matchen i Oskarshamn. AIK-backen Jonathan Andersson, född och uppvuxen i Valdemarsvik, sköt ett långskott mot Oskarshamns zon, men lyckades skjuta ut pucken på läktaren istället.

– Jag såg att det var någon som blev träffad, men inte vem. Jag försökte ta reda på det, och fixade bland annat fram en ispåse som jag skickade upp på läktaren. Men jag hann aldrig se vem det var, säger han.

Det visade sig vara hans egen pappa Tord Andersson som blivit träffad.

Artikelbild

| Jonathan Andersson FOTO: PRIVAT

– Det gick så fort, jag såg ju på jumbotronen att Jonathan slog iväg pucken, och sen smällde det bara till i huvudet, säger Tord Andersson, bosatt i Valdemarsvik där han bland annat är ledamot i Valdemarsviks kommunfullmäktige.

Pappa Andersson beskriver det hela som en högst oangenäm upplevelse.

– Pucken tog mitt emellan ögat och örat, rakt i tinningen. En stund där kändes det som om det rann ur huvudet på mig. Men så var det ju inte.

Vårdpersonal var snabbt på plats på läktaren och undersökte Tord Andersson. Han bedömdes vara okej, och kunde senare visa upp sin stora bula inför den förvånade sonen som inte fattat att det var sin egen pappa han träffat.

– Det var min första puckout någonsin, och så lyckas jag träffa farsan. Hur stor är chansen, liksom, säger Jonathan Andersson.

Trots pappans bula är Jonathan Andersson mer än nöjd med gårdagens match, som slutade 4-0 med vinst för AIK. Han har dock ett råd till sin pappa.

– Upp med huvudet. Sitt inte och dröm på läktaren, säger han och skrattar.