Det var i oktober förra året som kvinnan ska ha blivit misshandlad. Målsägande och den misstänkte mannen hade under kvällen varit på samma fest. När det var dags att åka hem åkte den misstänkte mannen, målsägande och två personer till i samma bil. Mannen och målsägande satt bredvid varandra i baksätet. I förhör uppger målsägande att mannen flera gånger ska ha frågat om målsägande velat följa med honom hem. Målsägande svarade nej.

När bilen var framme vid den misstänkte mannens bostad, klev den misstänkte mannen ur bilen. Innan mannen stängde bildörren ska han ha slagit till målsägande i ansiktet med sin armbåge. Kvinnan ska ha börjat blöda och slaget ska ha orsakat smärta. Efter misshandeln har målsägande besökt akuten, där konstaterades att kvinnan hade en fraktur på näsbenet.

Mannen i sin tur kan varken förneka eller erkänna brott, men säger i förhör att han inte menade att träffa kvinnans näsa.

Den misstänkte mannen är nu åtalad för misshandel. Målsägande har också yrkat på 10 000 kronor i skadestånd för sveda, värk och skador.