– Jag har aldrig varigt med om något liknande. Han höll på i två timmar och skjuta puckar mot mig och efteråt var jag helt slut. Jag har fortfarande träningsvärk, säger Lars "Lillen" Johansson, 52, och tillägger:

– I huvudet var jag fortfarande 20 år under de där två timmarna, men kroppen var 52.

Besökte svärföräldrarna

Artikelbild

| Celebert besök. Lars "Lillen" Johansson fick försöka stoppa NHL-skott i helgen.

Nej, det är ingen skröna. Lillen har bildbeviset och flera vittnen. Nicklas Bäckström är en av de tongivande poängplockarna i Washington Capitals och rankas som en av världens bästa forwards. Men just nu är det sommarlov och Nicklas är hemma i Sverige. Han är gift med Lisa Berg från Valdemarsvik och i år hann familjen, som också består av två barn, med ett besök hemma hos Lisas föräldrar.

– Nicklas svärfar Håkan och jag har ju jobbat med Valdemarsviks Hockey så länge som man kan minnas. Jag har ju talat om för honom vilken dröm som skulle gå i uppfyllelse om jag fick träffa honom bara en liten stund. Så ringde det i telefonen i fredags kväll och berättade att släkten hyrt ishallen under lördagen. Och de bjöd in mig! Det var fantastiskt att bara träffa honom.Han var otroligt ödmjuk och trevlig. Men att dessutom att få agera målvakt mot honom i vår egen ishall; det är nästan för mycket, säger en fortfarande omtumlad Lillen.

"Räddade en straff"

Lillen berättar att han efter att han blivit varm i kläderna där framför målkassen bad Nicklas att skjuta så hårt som han gör i en riktigt NHL-match.

– Det var rätt hårt, konstaterar han.

– Men jag räddade en straff! Fast jag insåg ju att han kunde göra mål när han själv ville, säger Lillen.

Han är stolt över att Valdemarsviks ishall kan erbjuda is mitt i sommaren. Det är Nicklas Bäckströms svärfar, Håkan Berg, som sett till att det överhuvudtaget finns en ishall. Den stod klar 1999. Och nu satsar hockeyn på att erbjuda sommaris till alla klubbar i Sverige. Även ett NHL-proffs fick nytta av den satsningen.