Som NT berättade i början av december förra året blir det nu ett nytt reportergäng som tar över bevakningen i Valdemarsviks kommun. Detta efter att NT:s mångåriga medarbetare i Valdemarsvik, Hanna Andersson och Bo Cederqvist, gått vidare till nya sysselsättningar.

Med start på måndag kommer Valdemarsviks lokalredaktion nu att bemannas av de två erfarna reportrarna Eva Jensen och Johan Ekfeldt. Eva Jensen har arbetat som reporter sedan 1989, och kommer nu närmast från NT:s centralredaktion i Norrköping där hon har arbetat som webbredaktör. Tidigare har hon bland annat arbetat på gratistidningen Extra Östergötland och bevakat sport för NT.

– Jag gillar att skriva, och är själv sportintresserad. Men med åren har det varit roligt att utvecklas och få skriva om andra ämnen också, säger hon.

Johan Ekfeldt inledde sin journalistiska bana 1990 med sommarjobb på NT:s lokalredaktion i Söderköping, följt av ett vikariat på Correns redaktion i Åtvidaberg. Efter ett avbrott för en forskarutbildning, återkom Johan Ekfeldt till NT där han under nio år ingick i NT:s taltidningsredaktion. Nu närmast har Johan Ekfeldt varit reporter på redaktionen i Norrköping, och främst arbetat med personporträtt till NT:s populära familjesida Personligt.

– Det jag gillar med mitt jobb är att man får träffa mycket människor, och berätta om dem för läsarna, säger han.

Bägge reportrarna ser nu fram emot att lära känna Valdemarsvik och dess invånare.

–  Jag har tillbringat många somrar här som barn, mina föräldrar hade en sommarstuga utåt Kvädö, söder om Valdemarsvik, säger Johan Ekfeldt.