Chefsekonomen Andreas Hatzigeorgiou, nyss hemkommen från en USA-resa, tolkar signalerna han fått hittills från diplomater i Washington och London som positiva. Men han befarar att Bryssel ska säga nej, då det finns medlemsländer i EU som inte vill att britterna ska få "plocka russinen ur kakan".

Och TTIP är ett väldigt stort och saftigt russin, säger Hatzigeorgiou.

Enligt EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström är den trilaterala TTIP-modellen ett möjligt scenario på sikt. Men frågan är för tidigt väckt.

För det första finns det inget TTIP som britterna skulle kunna ansluta sig till. För det andra måste vi nu först förhandla om utträdesvillkoren och det börjar ju nu efter det brittiska valet, säger hon.

Hon tillägger att Storbritannien i dagsläget är part i alla avtal som EU-kommissionen förhandlar om i nuläget – med Japan, Latinamerika, Mexiko, Indonesien, Australien, Nya Zeeland, Chile, Singapore och Vietnam.

De är med till den dag de lämnar EU, den sista mars 2019. De har full insyn i förhandlingar och deltar precis på samma sätt som alla andra EU-länder.