Slutspelsmatcherna lockar nye coachen

Noll förhandstips men Mikko Riipinen tänker vara med och bråka när det roliga startar. "Vi vill spela slutspelsmatcher".

Mikko Riipinen är inte förvånad att Dolphins utelämnas i guldtipsen.

Mikko Riipinen är inte förvånad att Dolphins utelämnas i guldtipsen.

Foto: Bildbyrån

Sport2019-09-25 21:04

Södertälje, Luleå och Borås gör upp om det. 

De regerande mästarna, hårdsatsande norrbottningar och fjolårets finallag fick guldtipsen när basketligan kallade till upptaktsmöte i de fina salongerna. 

Tennisen fick stå åt sidan ett par timmar när det var dags att snacka upp den kommande säsongen och se premiärmatchen mellan nykomlingen Djurgården och Jämtland.

Innan uppkast gjorde Mikko Riipinen sin debut som huvudansvarig i de här sammanhangen men visade inga tendenser på nervositet eller orutin.

Lugn. Saklig. Trygg. 

32-åringen, näst yngst av ligans coacher, tar över ett lag som brukar nämnas som en stark utmanare att ta slåss om SM-guld. 

Nu handlade i stället samtalet om Dolphins och om var laget står, var de är på väg och hur mycket Joakim Kjellbom, Mikael Lindquist och Johnell Smith kommer saknas.

– Det är inte så konstigt kanske med tanke på att vi bygger om lite, svarar Riipinen på konstaterandet att Dolphins inte fick ett enda guldtips.

– Sen är det många som inte vill ha favoritskapet. Det studsade runt lite, fortsätter Dolphinscoachen.

Vad har ni för mål? 

– Själv tycker jag det skulle vara bra att möta alla lag en gång innan man vet de riktiga, faktiska målsättningarna man kan sätta. Men självklart vill vi gå till slutspel och spela slutspelsmatcher. Det är vad vi satsar på men mer specifikt än så behöver jag mött alla lag en gång, menar Riipinen.

Dolphins genrepade med att åka ur Svenska Cupen mot Wetterbygden den gångna helgen. På fredag kliver delfinerna in i ligaallvaret hemma mot Umeå.

– Vi har lite saker kvar att jobba på, såklart. Vi är inte riktigt där men vi ska hålla oss fokuserade dag för dag och ser fram emot fredag. Det gör vi, säger Riipinen.

Anes Zekovic som haft problem med en axel under försäsongen går för fullt. Det ger en intakt Dolphins-trupp. 

Joakim Källman som satt på coachbänken tillsammans med Mikko Riipinen i Dolphins under fya år står nu på egna ben. Nässjö la fram ett treårskontrakt som var svårt att tacka nej till.

– Får man möjlighet att jobba så långsiktigt i den här branschen, det är inte vanligt, så tar man det, säger Källman som inte hade några positiva besked att dela med sig av gällande Felix Terins.

Norrköpingskillen som stod för ett genombrott den gångna säsongen har opererats för ett så kallat hopparknä.

– Men det blir inte riktigt bra. Tråkigt för Felix och oss, säger Källman.

Nässjö inleder ligan med bortamatch mot Jämtland. 

Mästare i våras. Södertälje besegrade Borås i finalserien. Två lag som nämns som favoriter igen.
Mästare i våras. Södertälje besegrade Borås i finalserien. Två lag som nämns som favoriter igen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!