Dolphins fortsätter bygga ungt

Dolphins elitlag i rullstolsbasket fortsätter bygga ungt, men ett och annat bekant ansikte kommer dyka upp under säsongen.

Joakim "Hobbe" Karlsson har samlat Dolphins rullstolsbasketlag och väntar på besked från alla spelarna.

Joakim "Hobbe" Karlsson har samlat Dolphins rullstolsbasketlag och väntar på besked från alla spelarna.

Foto: Johny Daagh

Basket2019-09-06 15:38

Första lagmötet är officiellt klart. Nu väntar spelande tränaren Joakim "Hobbe" Karlsson på besked från flera av spelarna om hur det ser ut med spel i rullstolsligan kommande säsong.

Premiärdatumet är redan spikat till 22 oktober.

Med vilka?

– Det är lite annorlunda. Olle Svensson som har varit i Tyskland är sugen på att komma tillbaka och spela med oss under ett "mellanår", säger Joakim.

Det kommer också bli mer frekvent spel av "dansken" Lars Mortensen.

– Han var lite "off" i fjol av familjeskäl, berättar coachen.

"Hobbe" har ett stort tomrum att fylla efter att Tomas Åkerberg avtackats och definitivt slutat. Anders Marcus finns fortfarande med vilket betyder mycket sportsligt när det tidigare proffset Mårten "Myggan" Lilja sagt att han vill ta en paus.

– Nästa vecka vet jag mer när folk samlas igen. Men vår linje är att fortsätta bygga vidare med på unga och nya spelare. Åkerberg kommer inte vara med alls, men jag har lite hjälp av honom som mentor fortfarande vilket betyder mycket, säger Karlsson.

Bland de nya ansiktena finns Elin Ericson från Linköping. Marwin Huddén är en 16-årig nybörjare med utvecklingsmöjligheter.

– Elin är sugen på en ny roll efter att ha varit här i fjol. Hon har varit med på damlandslagsläger i somras. Marwin är en ung spelare som tränat med oss och som kan utvecklas mycket genom att få känna på nivån i en eller annan hemmamatch. När det gäller Tilda (Schönbeck) så avvaktar vi och ser hur det blir efter operationen. Jag vet att hon är sugen på spel, men hon är alltid en del av vår familj, säger "Hobbe".

Karta: Stadium arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!