28 dansare från DA åker på EM i Italien

Dansakademien Norrköping skickar ett stort gäng till disco-EM i Italien. "Målet för alla får bli att gå vidare", säger Caroline Havenslätt.

Juniorformationen IN DA Jungle är uttagen att representera Sverige i EM.

Juniorformationen IN DA Jungle är uttagen att representera Sverige i EM.

Foto: Privat

Dans2019-10-23 08:30

DA är flitigt representerat i internationella mästerskap på sistone och årets EM i Montecatini, Italien, i helgen är inget undantag.

28 dansare reser från Norrköping på fredag för att visa upp sig och kämpa om placeringar.

IN DA Jungle heter formationen som ska representera Sverige i juniorklassen  Det är 21 tjejer mellan 13 och 15 år som har tränat och svettats och själva jobbat ihop pengar för att komma iväg på EM. Formationen tränas av Elsa Lönn.

– Målet får väl bli att komma vidare till att börja med. Det är tufft på den här nivån och det är många duktiga öststatsländer med, konstaterar Caroline Havenslätt från Dansakademien.

DA skickar dessutom vuxengruppen Glorious som börjar få bra rutin från mästerskap. I sommarens VM tog sig gruppen, bestående av  Wilma Casimir, Tilda Pettersson, Malin Colling, Tuva Hellgren, Lisen Kälvehed, Ebba Virro och Emmy Olander, vidare till kvartsfinal i VM i Tjeckien. Det är Sara Söderlund som tränar och coachar Glorious.

– De har blivit bättre än sist och är väl rankade trea i Sverige. Men det är svårt att veta hur långt det räcker. Det är jättetufft utomlands. Man ska väl kanske inte tänka sig final i alla fall, konstaterar Caroline Havenslätt.

Ebba Virro och Emmy Olander från Glorious ska även tävla i vuxenduo.

– Det är samma där. Det är tio duos bara från Sverige som är med på EM och det är jättesvårt, säger Caroline Havenslätt om konkurrensen på mästerskapet.

Gruppen Glorious är redo för ett nytt mästerskap.
Gruppen Glorious är redo för ett nytt mästerskap.
Karta: Dansakademien
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!