Det står 1–1 i semifinalen inför tredje matchen, hemma i Stadium Arena.

En av de avgörande duellerna blir den mellan Dolphins bosnier och Södertäljes kroat. Den 34-årige lagkaptenen Toni Bizaca är ligans poängkung hittills, 17,57 i snitt.

Honom ska Dejan stoppa.

– Jag måste hålla ned honom. Jag ska följa honom hela hela tiden, även om han går på toaletten, säger Dejan och skrattar.

– Jag ska vara i ansiktet på honom hela tiden. Han är duktig. Han är lite längre, men vi är ungefär lika snabba. Jo, det kan vara svårt när han tar ett steg tillbaka och skjuter. Men vi har scoutat noga, så jag vet vad han gör.

Älskar du försvarsspelet eller är du offensivt lagd?

– Någonstans mitt emellan, svarar han diplomatiskt med ett leende.

– Först ska jag fokusera på försvar, sedan ska jag ta mina öppna skott.

Hälsar gärna på Bosnic

Dejans första klubb i Sverige var just Södertälje, 2011.

– Det var bara två månader. Jag var med i slutspelet och vi åkte ut mot Sundsvall, minns Dejan om tiden före Södertäljes guldsvit.

Han är god vän med Södertäljes bosniske landslagscoach Vedran Bosnic.

– Han ville ha mig inför den här säsongen, men det blev inget. Vi pratar ibland, men han vill aldrig hälsa före match, i så fall förlorar han. Jag sträckte fram handen senast, men han ville inte hälsa då, berättar Dejan och skrattar igen.

I början av säsongen var han lite blyg och fåordig.

– Min engelska är inte så bra. Jag har aldrig behövt prata engelska i mina tidigare lag, så jag har inte lärt mig. Nu måste jag och det är bra, förklarar han – på mycket god engelska.

Flydde från kriget

Dejan föddes i staden Tuzla, men tvingades fly 1992 på grund av kriget.

– Jag var bara tre år och minns inget. Vår familj förlorade allt. Bostad, jobb, verkligen allt. Vi flydde till en moster i den serbiska delen av Bosnien. Men det är bakom oss nu och vi har fått tillbaka allt, berättar Dejan som grundat med en ekonomiexamen på universitetet som han inte behövt använda ännu.

Basket är hans jobb.

Han är 28 år, 2,00 meter och väger 100 kilo. Han kom till Norrköping med erfarenhet från ligorna i Slovenien, Österrike, Turkiet och Serbien och spel i EuroCup.

– Den svenska ligan är helt okej, ingen toppliga, men helt okej. Jag trivs bra här med klubben och staden. Vädret är lite för kallt bara.

Dejan ingår oftast i startfemman och är en pålitlig skytt, men ser sig som allround på planen. Hans siffror hittills: 11,9 poäng och 4,3 returer.

– Poängen är okej, returerna kunde vara bättre, men vi har ju "Boom" (Jocke Kjellbom) som tar allt, säger Dejan om sin store kapten som ensam tog 19 returer senast.

"Värd mer än vi betalar"

Coachen Adnan Chuk spelade med Dejan för fem år sedan.

– Jag visste vad det var för människa. När det visade sig att han var utan kontrakt föll bitarna på plats. Självklart var det ett fynd för oss. Han har tagit stora steg hos oss, speciellt efter nyår. Inte så att han utvecklat sina tekniska sidor, mer att han anpassat sig och kommit in i vårt sätt att träna och spela. Det är en process, säger Adnan.

Vad tillför han mest?

– För sin storlek är han en rörlig forward, snabb i sidled, öppnar upp golvet bra med sitt skott och sitt spel en mot en. Han är bra på det mesta, svarar Adnan.

Ser du långsiktighet i honom?

– Ja, absolut, som för alla som kommer in i vårt sätt. Men det blir en kostnadsfråga och de pengarna har inte vi. Dejan har visat att han är värd mer än vi betalar.

Bortsett från handskadade Abdou Medjedoub rapporterar Adnan en frisk trupp inför fredagsmatchen.