Den 21-årige forwarden blir den tredje och siste spelaren utanför EU som kommer till Dolphins inför säsongen.

Tyrell Green är nyutexaminerad från University of Grenada där han senast snittade 11,7 poäng och 5,5 returer.

– En atletisk spelare med ett bra skott utifrån. Han är väldigt aggressiv i returtagningen och bidrar med mycket energi. Vi har följt honom nu sista året på college och under sommaren i olika ligor, så han var tidigt intressant för oss. Vi är självklart glada att han väljer att spela hos oss, säger Adnan Chuk till Dolphins hemsida.

Flytten till Sverige och Norrköping blir självklart ett stort steg för den unge kanadensaren, men Chuk är beredd att låta det ta sin tid.

– Det är lite annorlunda då han inte spelat i Europa tidigare, inte bara i spelet utan också livet utanför. Tyrell kommer till en helt ny kontinent, bara det kan vara chockerande. Att du lämnar ditt eget land och familjen. Det är en process och vi får inte ha för stora förväntningar tidigt, det är som sagt en radikal förändring för honom. Vi måste ha tålamod, säger Adnan Chuk.

Han berättar vidare hur han är tänkt att användas i lagbygget.

– Som en ”tre-fyra”. Han kan både ”posta” och öppna upp golvet genom att vara ett hot bakom trepoängslinjen. Tack vare hans atletism kan vi spela olika typer av försvar och det underlättar för hela laget.

Adnan Chuk hade annars en framgångsrik helg som assisterande coach i A-landslaget. Efter två raka förluster i VM-kvalet blev det en stark seger mot Bosnien och Hercegovina. Sverige vann hemmamötet i Stadium Arena nyligen och på bortagolvet blev det imponerande 88–72 i svensk favör.

Sverige avslutar förkvalet till VM-kvalet med hemmamatcher mot Slovakien och Armenien i Uppsala. Vinner Sverige båda matcherna är man definitivt klar för nästa kval till VM 2019.