IFK truppen samlades för veckans första träningspass i solgasset. Stefan Hellberg och Dale Reese inspekterade Mathias Floréns träning och själv var den gamle ytterbacken retfullt aktiv, som han brukar vara.

Gudmundur Thórarinsson försökte hjälplöst påpeka den något regelvidriga bedömningen mellan Floréns rosa lag jämfört med de västlösa och gröna spelarna. Det var fruktlöst.

Bara att gilla läget.

Precis som med lottningen till Europa League.

Det blev FC Prishtina från Kosovo i första rundan. Om IFK klarar den minan, vinnaren mellan St Johnstone från Skottland eller FK Trakai från Litauen.

– Kul, rolig krydda det här med Europa league. Det blir vad det blir, vi får avverka dem en i taget. Det går inte att styra så mycket över det, säger Christoffer Telo.

Ytterbacken och IFK-truppen fick söndagen ledigt efter matchen mot finska Jaro, när manager Jens Gustafsson reste till Nyon för lottningen tillsammans med ordförande Peter Hunt.

– Svårt att tro att vi kommer spela på en sämre plan. Jag vet inte om jag någonsin spelat på en så pass dålig matta. Det kan bara bli bättre, det var svårt att spela vårt spel. Men man lär sig något av det för det gäller att anpassa sig till vad man kan göra. Köra mer på tur med lite längre bollar, säger Telo.

Precis som Nicklas Bärkroth har han utgående kontrakt, Under träningspasset kom de första bilderna ut på när Nicklas testades av sin nya klubb, polska Lech Poznan.

– Jag har hört lite rykten innan, är det klart?

Ja. Hur är det med din egen status?

– Alltid ett övervägande. Det kanske låter som något man bara säger men det är faktiskt min agent som sköter det där. Vi har haft lite diskussioner men resten sköter han, allt utanför Norrköping, säger Telo.