Sylvia–Umeå FC 0–3 (0–2)

Mål, Sylvia: –, Umeå: Leo Englund 2 och Simon Mårtensson 1.

Ett ungt Sylvia var inte chanslöst, hade lägen, brände straff i matchinledningen. Men division I-laget som kom femma i den norra serien i fjol var effektivare, i båda ändar av planen.

– Det var en nyttig match för oss, lärorik. När det väl skapas målchanser har åldern och rutinen en viss påverkan. De var mer effektiva och tog tillvara på sina möjligheter, sa Sylvias tränare Daniel Bäckström.

Enda skillnaden mot förra veckan var att U 16-tränaren Anes Mravac förstärkte som mittback.

– Vi vet att Mathias Florén fungerade bra i den rollen i fjol. Anes som kommer från Malmö FF har vi en liknande deal med och han ska träna två gånger i veckan med oss. Han har spelar- och tränarhjärna, sa Daniel.

Ihab Naser och målvakten Julius Lindgren fick beröm av Sylviatränaren.

Smedby–Berga 2–2 (2–1)

Mål, Smedby: Haris Sijaric 2.

Svårt test mot ett konsekvent och aggressivt Berga hemma på Mirum Arena.

– De rev stora hål med sina långa instick bakom backlinjen, sa assisterande Smedbys lagledare Jonas Nordholm.

Haris Sijaric sköt 1–0 på frispark via muren och på en schabblande målvakt i sjätte minuten. Kvitteringen, i den 18:e minuten var lika slumpmässig.

– Det var inte ens en målchans. Haris sätter 2–1 strax före halvtidssignalen och de kvitterade i den 70:e matchminuten. Oavgjort var ett ganska rättvist resultat, sa Nordholm.

Nästa lördag väntar Motala AIF borta som i fjol spelade i division I.

Eneby–IFK Norrköping 2–7 (2–3)

Mål, Eneby: Jenny Landberg 2. IFK: Hanna Ählman 2, Nicolina Peth, Ulrica Löv, Hanna Gustafsson, Moa Cato och Alva Selerud 1.

Jämnt i första mellan division II-nykomlingen Eneby och division I-laget IFK som egentligen skulle mött Älta.

– Lojt i första från oss och utskällning i halvtid väckte laget, sa IFK-tränaren Anders Gahnström som gav beröm till tidigare Enebytjejen Moa Cato i sitt lag.

– Vi orkade inte i andra. Bra insats av tjejerna. IFK har mer att fundera på än vad vi har, sa fystränaren Annika Landberg.