50000 skäl att vinna i Trelleborg

A-truppspelare som vill ha 90 minuter. Erfarenhet för skadade talanger, framtidsnamn och utbytesspelare. Vid lunchtid kan IFK vara 100000 kronor rikare.

Christoffer Telo ser fram mot 90 minuter och lite flyt för fotbollskroppen i väntan på nästa säsong.

Christoffer Telo ser fram mot 90 minuter och lite flyt för fotbollskroppen i väntan på nästa säsong.

Foto: Ulf Stråhle

Fotboll2019-10-28 16:59

Värdet av U21-serierna omprövas ständigt. 

Värdet av en seger för IFK U21 i finalen mot Trelleborg på Vångavallen vid lunchtid kan också diskuteras, krasst ekonomiskt.

Ettan får 100 000, tvåan 50 000 kronor. 

Till det ska rese- samt hotellkostnaderna dras. Om vinsten i rena pengar är försumbar väger det sportsliga tyngre i vågskålen.

I alla fall för Christopher Telo, som tränar på i väntan på nästa säsong.

– Jag förbereder mig så gott jag kan, lägga grund till nästa säsong. Men det är 90 minutersmatcher som gäller för mig nu. säger nummer elva.

– Det behövs för att få lite flyt. Utan matcher blir det ofta lite hackigt, säger Telo efter måndagsträningen med U 21-laget före avresan till Skåne.

Han kom tillbaka från Norge med något stukad karriär, när det stora steget ut från tryggheten i hemstaden skulle tagits.

Istället fick IFK ett säkert nyförvärv i somras till 2020 års säsong.

– Allt runt omkring gick jäkligt smidigt. På så sätt var jag inget jobbigt nyförvärv, säger han och skrattar.

– Jag behövde nog komma hem efter den tiden, ibland kan man vilja annat men jag behövde hitta hem.

Ny roll och ansvar med unga U 21-spelare?

– Nej det ska det inte vara någon skillnad. De får ta mycket ansvar själva också. Jag hoppas att de är på den nivå så att de kan göra det nu, säger 29-åringen som fyller 30 nästa vecka.

IFK Norrköping är mitt i den allsvenska epilogen. Sylvia hade två matcher kvar av säsongen på måndagen med en bortaresa till Boden kvar. Det blev ett ungt IFK-lag som skickades ned till Skåne.

Alfons Sampstedt är tillbaka, isländske lånespelaren från Akranes, Bjarki Steinn Bjarkason kryddas med U19- samt U 17-spelare från de egna leden.

– Lucas Lima är en stor forward som precis gjort comeback efter korsbandsskada. Vi har haft spelare från Akranes här också som vi har utbyte med. Jon Gisli Eyland Gislason har inte fyllt 18 ännu och får inte vara med, men Bjarki Bjarkason är spelklar, säger Stefan Hellberg.

Motståndet är lika oskrivet

– Det finns en risk att de kan dras in i kvalplats, så de har nog att tänka på. Det ska vara ett ungt och jämnt lag som oss, säger Stefan Hellberg som värderade utbildningstillfället mer än segerpremien i lunchmötet.

IFK-truppen till finalen: Andreas Vaikla, Gustav Lindström, Kevin Álvarez, Alfons Sampstedt, Oskar Strandberg, Christopher Telo, Manasse Kusu, Ísak Bergmann Jóhannesson, Egzon Binaku, Pontus Almqvist, Lucas Lima, Lucas Maass, Bjarki Steinn Bjarkason, Pontus Tillmar, Liam Olausson och Emanuel Chabo.

Kevin Àlvares blir en av IFK-truppens mest rutinerade spelare mot Trelleborg.
Kevin Àlvares blir en av IFK-truppens mest rutinerade spelare mot Trelleborg.
Karta: Vångavallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!