Han lämnar efter påhoppen på mötet

Veteranerna i Sleipner vädrade sina åsikter utan filter. "Jag trodde vi hade agerat ut det", säger Anders Marcus som lämnar klubben efter ordkriget.

Anders Marcus.

Anders Marcus.

Foto: Magnus Andersson

Fotboll2019-10-28 16:00

Sleipnerringens höstmöte var utlyst som en återträff för klubbens profiler. Speciellt inbjudna var spelare som varit aktiva mellan åren 1965-1969.

Minnen skulle delas om en klubb i med- och motgång.

Det handlade mest om det sistnämnda.

Kanske inte särskilt sakligt.

– Det var när Anders Marcus skulle berätta om hur läget var i huvudföreningen och styrelsen. Det blev mycket mot Anders som person från medlemmar som hade svårt att släppa det som hänt för två år sedan, berättar Sleipneringens ordförande Birger Granberg.

Sleipners vice ordförande Anders Marcus har bestämt sig för att lämna sitt uppdrag i klubben med omedelbar verkan efter veteranernas sittning.

– Mötet med medlemmarna i Sleipnerringen var ganska kaotiskt och det mesta handlade om vad som hände 2017. Allt var fel enligt deras åsikt och de gav sig inte. Jag berättade att det normala när man inte är överens över vad som beslutas är att man går på ett årsmöte och tillsätter en egen styrelse. Det brukar räcka med 15 personer, fler brukar inte komma så är det löst, säger Marcus.

Han lämnade träffen innan den var färdig. Nu är han också färdig med klubben som föreningsmänniska, efter tonen som han anser mer var påhopp än saklig diskussion.

– Jag har ställt min plats till förfogande. Det här var droppen. Jag har funderat över helgen och har knappast ändrat min ståndpunkt efter den, säger Marcus efter de bittra orden från klubbens tidigare profiler.

Anders Marcus var ordförande i klubben under den turbulenta tiden då föreningen valde att sparka tränarduon Johan Roxström samt Admir Dedic. Ett beslut som Anders Marcus inte delade med övriga styrelsen, men som han fann sig i och fick stå bakom som ordförande.

– Det är så föreningsdemokrati fungerar. Bara för att ett beslut fattas av en styrelse innebär det inte att alla tycker lika. Oavsett är det mitt jobb att infoga sig i den arbetsordningen, när man väl fattat ett beslut. Det enda jag motsatte mig var att ta expediera beslutet och ta samtalet med tränarna. Det fick någon annan göra, berättar Marcus som också drabbades av anonyma mordhot under den turbulenta tiden.

Klubben har gått tungt sportsligt efter den uppmärksammade säsongen.

I framtiden får Sleipner klara sig utan Anders Marcus.

– Anders fick ta ansvar för allt som hände under den tiden från människor som har svårt att acceptera hur det utvecklat sig. Det är tråkigt och även om man är stark utåt så tar det ofta mer än vad man tror, säger Birger Granberg.

Karta: Sandbergsgatan 6
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!