"Spelarna gick upp halv tre på natten"

En betydelselös säsongsavslutning i Boden. Då klappade Sylvia ihop fullständigt. "Förutsättningarna var långt ifrån optimala, men 0–7 ska det inte bli", sa Kim Hellberg, tränaren.

Kim Hellberg var missnöjd med den bedrövliga avslutningen – men nöjd med säsongen i stort.

Kim Hellberg var missnöjd med den bedrövliga avslutningen – men nöjd med säsongen i stort.

Foto: Freedrik Rosander/arkiv

Fotboll2019-11-02 19:04

Han utvecklar:

– Spelarna gick upp halv tre på natten innan match. Sedan var det buss, följt av tåg och minusgrader mot ett Boden som behövde göra massa mål.

I paus var det 3–0 till Boden och sedan fortsatte målen att trilla in i strid ström bakom stackars Julius Lindgren.

– De sprang och hämtade bollen efter varje mål och hade en himla energi, medan vi kanske var lite tömda på energi efter Linköpings-matchen. Sedan var Boden väldigt bra också. Det måste jag säga.

Känslan efteråt?

– Vi är jättebesvikna över resultatet. Det stämde inte alls och jag lyckades uppenbarligen inte hjälpa spelarna att hitta energin som behövdes.

När Kim Hellberg blickar tillbaka på nykomlingens fulla säsong är det däremot andra tongångar. Till slut blev det en niondeplats och säkrat kontrakt med bred marginal.

– Säsongen överlag har varit helt otroligt bra. Vi förlorade många av de spelarna som spelade mest när vi tog steget upp och har egentligen bara fyllt på med unga spelare.

Han påpekar också hur imponerad han är av lagets sätt att spela fotboll på.

– Vi är det yngsta laget i hela division 1 och har hela tiden spelat fin fotboll, enligt mitt sätt att se på det. Motståndet har inte spelat någon roll utan vi har bara kört på, i den här tuffa serien.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!