"Har inte någon given medaljör"

Fem från Tjalve startar i SM i Karlstad, nästan hemmaplan för en av Norrköpingsfriidrottarna.

My Nordström.

My Nordström.

Foto: Fredrik Rosander

Friidrott2019-08-29 11:00

Utomhus-SM avgörs i Karlstad fredag till söndag. Norrköpingsklubben Tjalve skickar fem deltagare – Joakim Wadstein och My Nordström i höjd, Frida Johansson i tresteg, August Mollén i 5 000 meter samt Olle Kalered i 5 000 och 10 000 meter.

– Vi är i ett läge där vi inte har någon given medaljör i ett individuellt SM just nu, men jag tror och hoppas mest på Frida som har halv hemmaplan. Hon är från Göta (klubben i Karlstad) från början, har föräldrarna i Karlstad och har varit där och tränat i stort sett hela sommaren, säger Tjalves tränare Krister Hultberg.

Hur långt kan det räcka för Frida?

– På inomhus-SM i vintras var hon sjua med hugg på högre placering. Hon kan tampas om placeringarna sex till åtta. Hon hoppade ganska bra i Surbullespelen här i Norrköping i helgen, säger Hultberg.

Olle Kalered springer 5 000 och 10 000 med chans på topp tio.

– Om han kan upprepa tiden från Stadsloppet (30.49) och kanske ända till låga 30 är han med bland de tio bästa.

August Mollén jagar i första hand personligt rekord på fem kilometer. Joakim Wadstein tävlar normalt i P 19-klassen och får tufft motstånd i seniorernas höjd.

– Joakim har 2.03 som "pers" och behöver ta exakt den höjden för en direktplats till finalen. Det är inte omöjligt, men det handlar lite om att lära sig seniorläget för honom, säger Hultberg.

My Nordström har haft skadeproblem senaste åren och inte tävlat mycket, men är med nu. Hon satte årsbästa med 1.76 i helgen och kan nå topp sex vid ett lyckat hopp över 1.80.

– Hon tränar och tränar och ger sig inte, men det handlar mycket om dagsformen för My.

Finspångs Johan Fagerberg startar i både 5 000 och den dubbla distansen. Han tippas vara i ungefär samma nivå som Kalered.

My Nordström är redo för en av sina få tävlingar numera.
My Nordström är redo för en av sina få tävlingar numera.
Karta: Norrköpings Friidrottsarena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!