För lite mer än ett år sedan skrev i dag 20-årige Mohanad Jeahze på ett ett-årigt A-lagskontrakt med IFK Norrköping. Men så mycket speltid har det inte blivit. Inte en enda allsvensk match har vänsterbacken hunnit med – ännu.

– Det är svår konkurrens här. Det finns bra spelare på alla positioner och det är inte helt enkelt att slå sig förbi Christopher Telo som vänsterback, säger Jeahze.

Har varit wingback

Men kanske är det i höst som den efterlängtade debuten kommer. Kort innan säsongsstart lånades talangen ut till superettanlaget Degerfors där han hunnit samla på sig den värdefulla A-lagserfarenheten och är nu uttagningsbar till IFK:s kommande allsvenska matcher.

– Tillsammans med Svenska cupen har jag spelat nio matcher från start i Degerfors, oftast som wingback i en fembackslinje. Jag har verkligen fått den utveckling jag behövde, jag kände det på träningen i dag. Jag är både tuffare och läser spelet bättre än innan.

Så vad är målet nu?

– Jag har inget särskilt mål, om jag bara gör mitt jobb på träningarna så ska det nog gå bra. Jag kan spela på flera olika positioner också, som yttermittfältare och mittback, så jag hoppas bara få chansen.

Halvår kvar på kontraktet

Med ett halvår kvar på kontraktet är framtiden osäker för talangen. Om det blir förlängning, utlåning eller spel i en annan klubb återstår ännu att se. Men att Jeahze ska bli räddningen på IFK:s svajande form verkar tränare Jens Gustafsson ännu inte helt säker på.

– Konkurrensen är fortfarande väldigt tuff för honom. Det återstår bara att se hur han väljer att tackla den, säger han.