Det var borta mot Östersund, i allsvenskans andra omgång, som ljumskproblemen kom för IFK Norrköpings 28-årige islänning. Mot Sirius senast hoppade han in i slutet, men nu ska Jón Gudni Fjóluson vara helt skadefri och redo för mer.

– Det känns mycket bra. Jag har varit lite försiktigare på träningarna i veckan, men körde fullt i dag. Jag kände inget av skadan och kan spela så mycket som Jens vill att jag ska göra, säger Fjóluson, som därmed är aktuell för startelvan mot Häcken på söndag.

Från sidan har han fått se IFK förlora båda matcherna.

– Ingen bra känsla, har varit jobbigt att sitta vid sidan av planen. Man kan inte göra nåt för att hjälpa till där, säger han.

Trots den senaste tidens mindre bra resultat – tre raka förluster inklusive cupfinalen – ser islänningen ingen som helst anledning till oro.

– Det har vi lagt bakom oss, nu är det söndag som gäller. Vi viker inte ner oss på nåt sätt, men behöver bli jämnare över 90 minuter och ha en högre lägstanivå, och det är ju faktiskt 27 matcher kvar, säger han.

Även Gudmundur Thórarinsson och David Moberg Karlsson deltog fullt på fredagsträningen och kan spela mot Häcken.

Moberg Karlsson har dock kvar smärtan i sin häl, men ett specialinlägg gör att han ändå både kan träna och spela.

– Jag ska inte hymla om att det gör oerhört ont, men med det här nya inlägget kan skadan inte bli värre. Det är bara smärtan det handlar om framöver, säger Moberg Karlsson på väg in i omklädningsrummet från fredagens soliga träningspass.

Marcus Falk Olander klev av träningen och fick foten lindad. Spel mot Häcken lär vara tveksamt för "Falken".