I IFK:s segermatchn mot Kalmar senast tvingades Filip Dagerstål lämna återbud på grund av en lättare knäskada.

Gudmundur Thórarinsson och Daniel Sjölund tog hand om det centrala mittfältet då men båda höll en låg profil på fredagsträningen.

"Gudi" åkte på en lätt lårskada i tisdagsmatchen och höll till på gymmet tillsammans med kaptenen Andreas Johansson, som ville återhämta kroppen. Och Sjölund tvingades bryta mitt i träningen och fick följa resten av passet med ett rejält bandage över vänsterknäet.

Men det såg värre ut än vad det är för Sjölund.

– Jag fick en smäll bara. Inga konstigheter. Jag hade tänkt gå av ändå precis när det hände, men det är ingen fara. Jag tränar i morgon (lördag), försäkrar Sjölund från sidlinjen.

Han är en av tre IFK-spelare med två gula kort och ser fram mot bortamatchen mot ettan MFF. Skåningarna har seglat iväg i toppen och ligger fyra poäng före tvåan IFK Norrköping inför helgen.

Att matchen är viktig är bara förnamnet...

Artikelbild

| Daniel Sjölund.

– Som alltid blir det nog en tuff och jämn match men det ska bli jättekul att åka dit och möta dem. De har avgjort många matcher i sista minuterna och det är en styrka de har också. Det är klart att det finns kvaliteter i det laget. Om vi ska vinna krävs det en toppinsats av oss, absolut, säger Sjölund.

Tänker du på att du har två varningar och kan bli avstängd?

Artikelbild

| Andreas Johansson och Gudmundur Thórarinsson.

– Lite grann. Sen beror det på matchbild och vad det står i matchen. Sist kände jag att det är inte jättenära att jag tar ett gult kort. Men däremot när det stod 2–1 i Eskilstuna... det viktigaste är att vi vinner matchen. Då kan man inte tänka på att man ska spela nästa.

Islänningen Thórarinsson hoppas att låret är så pass bra att han kan spela redan på söndag.

Artikelbild

| Daniel Sjölund.

– Jag åkte på en sträckning efter 25 minuter men spelade ändå i 80, och det blev inte värre. Det ska inte vara så farligt. Jag ska testa att träna i morgon och hoppas jag kan vara med i matchen på söndag, säger han.

Direkt efter Kalmar-matchen åkte han tillbaka till sin förra hemstad Trondheim.

– Jag fick tillåtelse att träffa min flickvän och så fick jag uppleva 17 maj i Trondheim också. Så det var skönt. Hon har varit här två gånger och besökt mig och jag hoppas hon kan flytta hit i sommar när hon har studerat klart.

Hur ser du på utmaningen att möta Malmö?

– Det blir självklart en tuff match och det blir viktigt att ta en seger så att avståndet inte blir för stort. De har varit starka i slutet av matcherna så vi måste vara fokuserade hela vägen. Men vi hade en bra match mot Kalmar så nu är det bara att fortsätta på det.

– Som alltid blir det viktigt för oss att ta tillvara på bollen. När vi gör det är vi jätteduktiga och det blir enormt viktigt. När man möter ett storlag förväntar de sig att ha bollen mycket och de kan bli lite irriterade om de inte får det.

Att döma av fredagsträningen var Filip Dagerstål piggast av de tre innermittfältarna. Han tränade på som vanligt, dock med ett extra stöd runt knäet.

– Det ser bra ut. Jag kände lite på uppvärmningen men så fort jag kom igång tänkte jag inte på det, säger han.

Eftersom du vilade sist borde du vara piggast och mest spelsugen också?

– Absolut, det kan inte bli bättre just nu. Frisk och det här vädret. Det känns jättebra i kroppen så jag känner mig redo om jag får spela på söndag. Men det gick ju bra senast ändå.

– Malmö är ett jättebra lag men jag ser absolut möjligheter att vi ska kunna rå på dem om vi får igång vårt spel.