Eric Smith har ett år kvar på kontraktet med Halmstads BK, som åkte ur allsvenskan i höstas. Men efter 27 allsvenska matcher – varav 17 från start – har klubbar börjat att rycka i mittfältaren.

IFK sägs vara en av klubbarna som visat intresse – och mittfältaren själv har visat att intresset är ömsesidigt.

– De spelar en fotboll som jag vill spela och som jag tror skulle passa mig. Jag hoppas att de kan komma överens, sade Eric Smith till Folkbladet på torsdagen.

Artikelbild

| Intressant? Eric Smith är ett namn för IFK.

Nu gör också IFK-fansen sitt för att välkomna spelaren till Norrköping, om affären blir verklighet. När Eric Smith på fredagen fyller 19 år kan han fira på ett sätt han inte gjort tidigare.

Med en IFK-tårta pyntad med IFK-emblemet.

– Det kändes som en passande grej att göra, när han så tydligt sagt att han gärna vill till IFK, säger Niklas Broweus, som tillsammans med Mårten Mellberg står bakom IFK-sajten Kamraterna.net.

De fick idén när de såg att Smith hade födelsedag på fredagen och skickade ut ett par rader till andra IFK-fans, bland annat på Twitter. Någon timme senare hade 1 000 kronor rullat in på kontot som bidrag från supportrarna och Niklas och Mårten kunde beställa tårtan från ett bageri i Halmstad.

Artikelbild

| IFK-fans har samlat in pengar till en födelsedagstårta till Halmstads BK:s mittfältare Eric Smith.

Under den tidigare eftermiddagen beräknas den levereras.

– Det är en rolig grej, gjord med glimten i ögat, säger Niklas, som menar att tårtan ska visa att många i Norrköping bryr sig – och att Eric Smith är välkommen till IFK om det visar sig bli verklighet.

Niklas Broweus själv ser gärna att IFK värvar mittfältaren och tror att IFK skulle vara ett bra steg för HBK-talangen. Han ser honom inte som en spelare som ersätter nyblivna utlandsproffset Alexander Fransson direkt, men tycker om tanken på att IFK nosar upp spelare med utvecklingspotential.

– Jag gillar att klubben fortsätter att satsa på unga spelare.

Vad Eric Smith tycker om tårtan – och IFK-fansens invit – återstår att se.

 

Kamraterna.net ser du vilka supportrar som bidragit med pengar till födelsedagstårtan.