De allsvenska tränarna brukar samlas i samband med landslagets januariturné. Så även i år. Jens Gustafsson är nu tillbaka i Norrköping igen och kan summera innehållsrika och givande dagar i Abu Dhabi.

– Det har varit alldeles utmärkt och intressant på många sätt. Man snappar alltid upp nåt nytt, säger Jens.

– Ett intressant innehåll på programmet och väldigt befogat att vara där. Framförallt när vi har så många spelare på plats från vårt lag.

Artikelbild

| Jens Gustafsson (i mitten) följde landslagsträningen, här tillsammans med Halmstads Jan Jönsson (till vänster) och Elfsborgs Magnus Haglund.

Jo, med hela fem IFK-spelare i Janne Anderssons landslagstrupp har han haft en del att studera lite extra noga från sidlinjen intill träningsplanen.

– Vi har sett två av träningarna och även matchen i söndags. Jag tycker alla IFK-spelare har klarat sig väldigt bra. Det är en ynnest att förfoga över en trupp som kommit så långt i sin mognad i att ta ansvar för sin egen och IFK:s framtid. Det är en förutsättning för att ta sig fram som spelare idag, säger Jens.

Han hade bara beröm att dela ut till landslagets "IFK-kvintett".

– Väldigt kul att få se hur de har tagit sig an uppgiften både inför och på lägret. Allihop såg väldigt initiativrika och modiga ut. Det känns extra kul när man vet att vi i IFK är ansvariga för våra killar, säger Jens.

Vad pratar ni tränare om när ni ses så här?

– Vi har ju ett yrke som väldigt få har så det blir lite ett igenkännande i det dagliga arbetet. Ett bra utbyte av erfarenheter och olika lösningar på saker.

Att Linus Wahlqvist, Sebastian Andersson och David Moberg-Karlsson spelar från start även mot Slovakien på torsdagen applåderas av IFK-managern.

– Mycket bra, många matcher ger utveckling. Matcher är den bästa träningen och på den här nivån, med internationellt motstånd, är det enormt utvecklande, säger Jens som räknar med att ha samtliga utom Jón Gudni Fjóluson, som är med isländska landslaget, tillbaka på Östgötaporten på måndag.