Det var som det brukar tidigt på försäsongen. Bra tempo men lite rostigt spel under perioder blandades med fina sekvenser.

FC Flora hade de hetaste målchanserna från start.

En boll i stolpen under matchinledningen.

Artikelbild

| Framspelare. Tesfaldet Tekie stod för två assist mot FC Flora.

Ett bakåtpass av nye mittbacken Jon Gudni Fjöluson var nära att hamna i IFK-målet, men Andreas Vaikla rensade på mållinjen.

I 24:e minuten kapades Christoffer Nyman bryskt av Joonas Tamm. Nyman tvingades utgå sex minuter senare.

– ”Tottes” ben hade kunnat gått av där. Det var lite sent och ovårdat. Nu är det dock ingen fara utan bara en smäll, men lite onödigt tycker jag. ”Totte" hade behövt en 90-minutare, sa Janne Andersson efteråt.

Skadan gjorde att Arnór Ingvi Traustason sattes upp i anfallet bredvid Joel Enarsson. I den 42:a minuten gav det utdelning.

Artikelbild

| Joel Enarsson gjorde två av de tre målen mot FC Flora.

Islänningen sköt med högern i det bortre krysset till publikens stora glädje, assisten kom från Tesfaldet Tekie. 1–0 stod sig fram till halvtidspausen.

Kombinationen Arnór, Joel och "Tess" gav IFK spets framåt. Andra halvlek spelade Tesfaldet Tekie in till Joel Enarsson som på halvvolley sköt in 2–0 i bortre krysset. Målet var hur snyggt som helst.

Artikelbild

| Arnor Ingvi Traustason gjorde IFK:s första mål.

Sedan sjönk matchtempot och intensiteten till en ganska typisk försäsongsnivå.

– Vi blev ganska unga därute, det är lätt att glömma. "Tess", Filip Dagerstål och Andreas Vaikla är födda 1997. De har knappast spelat på den här nivån så det en ganska stor match för dem. Vi blev trötta i andra halvlek och värdera boll ganska dåligt i andra halvlek, sa Janne mot Flora som hade tre landslagsspelare med från mötet mot Sverige på januariturnén i Abu Dhabi.

Artikelbild

Mot slutet slog Arnor Ingvi Traustason ett inlägg som flipprade på mållinjen. En grönklädd back skulle rensa bort bollen men Joel Enarsson visade vilja och tåade in 3–0.

– Arnór visar en jäkla klass i vissa situationer, han spelar nästan på en egen nivå därute ibland. Joel var pigg, hugger och gör sina mål, berömde Janne.

Artikelbild

FC Floras kvittering skickade Zakaria Beglarsvili in på straff bakom en duktig Andreas Vaikla i IFK-målet.

– Straffen kändes billig. Matchen var ungefär som jag hade trott att det skulle se ut. Det blir perioder då Flora har en del boll men de är bra fotbollsspelare. Vi mötte dem i somras, vann med 1–0 men den matchen kunde ha gått hur som helst, det är inget dåligt lag men det var mer skillnad idag. Det kändes som att vi på travspråk var huvud hals före under hela upploppet ned mot mål, sa Janne Andersson säsongens första match.