Förutom de tidigare långtidsskadade spelarna är övriga redo för spel när IFK beger sig till Göteborg för söndagsmöte med Häcken.

– Samtliga, utom de som har varit borta en längre tid, kunde vara med på träningen i dag (fredag), och alla som tränade är uttagningsbara till matchen, men det är ju samtidigt olika aspekter att ta hänsyn till kring hur länge de har varit borta och så, säger IFK:s manager Jens Gustafsson.

Vem är närmast startelvan?

Artikelbild

| Kul på träningen när Kalle Holmberg lyfte upp David Moberg Karlsson.

– Jón (Gudni Fjóluson) i så fall, han har inte varit borta så länge och är redo för 90 minuter, men vi får se hur laget formeras. Konkurrenssituationen är hur som helst på väg att bli bättre, säger Jens.

Trots tre raka förluster – cupfinalen och två i allsvenskan – känner han optimism inför fortsättningen.

– Vi har jobbat på bra i veckan, både mentalt och träningsmässigt, för att prestera så bra som möjligt på söndag. Det känns förhållandevis bra. När det tar emot lite, som de senaste veckorna, får man jobba ännu lite hårdare, säger han.

Hur är självförtroendet i laget?

– Det har bara gått tre omgångar i allsvenskan, och sen har vi fått vara med i en rolig cupfinal, så allt handlar om hur man vill förhålla sig till verkligheten. Även om vi har förlorat några matcher på slutet har vi på inget sätt fått sämre förtroende för varandra. Vi försöker hela tiden ha en så bra vardag som möjligt för att bli ännu bättre, säger han.

Ni har inlett de senaste matcherna avvaktande och sen blivit bättre efter paus, hur kan ni bli jämnare?

– Vi har pratat lite om just det, men samtidigt bör nog alla förstå att inget lag kan dominera 90 minuter, så fungerar inte dagens fotboll med så många passningsskickliga lag.

IFK har inte gjort mål i de två senaste allsvenska matcherna. Här vill Jens Gustafsson se viss bättring.

– Viktigast för oss är att vara bättre i beslutsfattandet i vårt anfallsspel och inte söka avgörande pass för snabbt, annars får vi kontringar emot oss.