IFK Norrköpings otursgubbe nummer ett väntar ut den andra tunga skadan på ett år. Efter benbrottet mot Falkenberg förra våren åkte David Mitov Nilsson på en handfraktur i januari när han äntligen var tillbaka på träningsplanen.

26-åringen är bara ett klartecken ifrån att kunna trappa upp träningen ytterligare men torsdagens besked efter röntgenundersökningen var inte exakt vad han hade hoppats på.

– Jag pratade med Rockborn (Peter, IFK:s läkare) och han ville låta en röntgenläkare kolla på bilderna i morgon (fredag). Det såg läkt och bra ut på delar av frakturen men vi vill ha en djupare syn. Jag vill inte säga för mycket, och det här är inget expertutlåtande, men förmodligen kommer det ta lite längre tid än jag trodde. Jag hade hoppats kunna vara tillbaka och träna för fullt ut om två veckor men nu ser det inte ut som att det blir så, säger Mitov.

Gradvis har han dock kunnat lämna IFK-gymmet där han förmodligen har spenderat mer tid än någon annan sedan i höstas.

– Den här veckan har jag varit med lite på träningarna. Maths (Elfvendahl) skjuter på mig men det är bara 60–70 procent. Vi törs inte riskera för mycket belastning på skadan, berättar Mitov.

Det går även åt rätt håll för samtliga tre inhoppare i förlustmatchen mot Sirius senast, Gudmundur Thórarinsson, David Moberg Karlsson och Jón Gudni Fjóluson.

– ”Gudi” är det inga bekymmer med och han tillhör inte längre rehabgruppen. Men han har varit borta från fotbollsspel i tre–fyra månader och det är klart att det påverkar hans prestation, säger managern Jens Gustafsson.

Kan han vara mogen för att starta redan på söndag mot Häcken?

– Det återstår att se. Men vi kan se att han har en dimension i fotbollsspelet som garanterat kommer hjälpa IFK Norrköping i framtiden.

Fjóluson har haft ljumskproblem men är på väg tillbaka.

– Han tränade i dag (torsdag) men inte hela passet. Vi får se under de närmaste dagarna om han kan spela från start.

Och Moberg?

– Samma sak där, men han är verkligen på bättringsvägen. Han har gått back i träning och behöver verkligen träna, träna, träna.

Har han fortfarande inlägg för hälen?

– Ja. det är ett dagligt trixande för att hitta rätt avlastning, säger Jens Gustafsson.