Det är ingen hemlighet att mycket händer runt den allsvenska skyttekungen just nu. Under tisdagskvällen kom det ut uppgifter från Italien att bottenlaget i serie A, Frosinone, skulle ha lagt ett bud på anfallaren, men att klubbarna då var en bra bit ifrån varandra.

Ordföranden Peter Hunt avfärdar dock den kopplingen.

- Vanligtvis kommenterar jag inte ryktet men just den här grejen kan jag dementera. Just det här är inget som är aktuellt för vår del, säger Hunt till fotbollskanalen.se.

- Det surrades något om den här klubben för ungefär en månad sedan, men jag tror inte ens att IFK har varit i kontakt med klubben, fortsätter Hunt.

Kujovic sa själv till NT tidigare under dagen att det ska till något riktigt intressant för att han ska lämna IFK.

"Det finns anbud och intresse. Men det ska krävas något bra om jag ska lämna. Kommer inget bra kör jag på här. Jag kommer inte lämna för vad som helst", sa han då och antydde att det finns ett antal klubbar med i bilden fortfarande.

Men är det tillräckligt bra?

"Får tolka det precis hur du vill"

Managern Janne Andersson säger att han fortfarande räknar med att Emir Kujovic följer med laget till lägret i Portugal med avresa på torsdag.

– Ja, han är vår spelare så det gör jag som det ser ut nu, säger Andersson.

Han bekräftar dock att skytteligavinnaren inte tränade med laget under onsdagen.

– Idag var han ledig.

Hur ska man tolka det?

– Du får tolka det precis hur du vill. Det är man ibland som fotbollsspelare, svarar Andersson som inte vill kommentera närmare om något är på gång.

NT-sporten har sökt Kujovic själv utan framgång.

Inget beslut om Hólmbert

Det finns flera spår när det gäller ersättare för Emir Kujovic om han lämnar redan i det här transferfönstret. Isländske Hólmbert Aron Fridjónsson har tränat med laget i veckan och enligt de ursprungliga planerna gjorde han sitt sista pass med laget under onsdagen.

Vad som händer nu?

Det har inte IFK bestämt än.

– Vi har inte satt ner foten riktigt i den frågan, vi ska göra det här under eftermiddagen, jag ska sätta mig och prata med honom och även med hans agent så får vi se, säger Janne Andersson.

Eriksson intressant?

Den förre Malmö- och Åtvidabergsanfallaren Magnus Eriksson har också nämnts som ett hett spår för IFK. Eriksson har inte kommit upp i sin nivå i danska Bröndby där han spelar just nu. Och IFK har redan tidigare (för några säsonger sedan) varit intresserade av hans tjänster utan att lyckas få honom till Nya Parken.

Är ni intresserade av honom nu också?

– Magnus är en spelare vi har varit intresserade av, jag kan inte dementera något som är uppenbart. Men om vi fortfarande är det idag vill jag däremot inte kommentera.