Finlands nye boss debuterar i rollen mot Sverige i Abu Dhabi i morgon.

Då inleder han arbetet med att kvala in Finland till VM. Den 6 oktober ställs Finland mot Island som leds av vännen Lars Lagerbäck.

– När jag jämför spelare för spelare mellan Finland och Island har jag den ingången att kan Island borde Finland också kunna. Det är inte någon större skillnad, tycker Backe.

Förutom Island väntar Kroatien, Ukraina och Turkiet i VM-kvalet.

– Vi kommer att vara nederlagstippade i varje match. Alla behöver vara i topp fysiskt, alla måste köpa hur vi spelar och förstå att vi inte har något val om vi ska slå de bästa.

Kanske dyker 32-årige Daniel Sjölund upp lagom till kvalet. Backe ser gärna att veteranen kommer tillbaka till landslaget.

– Jag pratade med Daniel strax före jul. Tycker att han haft en fantastisk säsong i Norrköping. Vi håller dörren öppen. Vi får se hur det ser ut. Det är inget definitivt nej. Han skulle vara nyttig för oss, så tekniskt skicklig som han är, säger Backe om Sjölund som har gjort 36 landskamper.

Först väntar mötet med Sverige på Armed Forces Stadium, Abu Dhabi.

Det här är något Hasse Backe längtat efter. Suget efter att träna och leda ett lag kom smygande, växte sig starkare och i slutet av förra året kände han att det inte räckte med att kommentera fotboll.

– Första åren efter New York var jag ganska trött på det men har du hållit på med det här i 30 år är det svårt att lägga av, säger Backe.