IFK är mitt uppe i föreningens viktigaste tid, den gyllene tiden efter SM-guldet.
Det virvlar händelser hela tiden.
– Det är stimulerande. Personligen tycker jag att det är bra mycket roligare att vara ordförande 2016 än det var 2009. Vi har gått från konkurshot och mer eller mindre utraderat eget kapital. I dag är IFK välmående både sportsligt och ekonomiskt, med helt andra möjligheter, tycker ordförande Peter Hunt.
– Men det är viktigt att inte få hybris, utan ha fötterna på jorden och fortsätta förädla vår ungdomsakademi.
Mindre publikplats
Sedan arenan senast byggdes om för närmare åtta år sedan har ena hörnet gapat tomt och brutit helheten.
Efter många års diskussioner är det på väg att bli av. Det är först nu det finns ekonomi att få till det.
– Vi har arkitekter som ritar på olika förslag och vi för diskussioner med kommunen om vad den delen skulle kunna innehålla. Vi har detaljplan på skola–kontor, men är inte så säkra att den lösningen är den bästa. Min förhoppning är att vi ska få till arenan homogen inom något år.
Samtidigt räknar Peter Hunt med att läktarkapaciteten kommer att krympas.
– Vi kommer då att tappa något tusental. Under senare tid har den varit fullsatt vid en handfull tillfällen. Skulle vi få sånt publiktryck får man kanske ha prisinstrumentet som en faktor att man höjer priset för de bästa platserna.
Dyrare biljetter
Publiksuccén med Curva Nordahl och de generösa priserna har Hunt ingen avsikt att ändra.
– Vi vill förstås ha mycket publik och vi har kanske de lägsta priserna i allsvenskan i snitt per biljett. Om det ligger idag kring 150 kronor ligger vi snarare kring 100 kronor och med årskort på Curvan som man betalat 700 kronor för. Vi har valt att gå den vägen.
Hunt menar att det kan bli högre priser för vissa matcher och att de som köper årskort kommer att vara vinnare i det långa loppet.
Planerna för den tänkta inomhushallen på Bollspelaren går vidare. Där har osäkerheten kring vad som händer efter 2030 i Ostlänkens spår gjort att Mässhallsområdet vid Himmelstalund kommit upp som ett alternativ.
Samhällsansvar
IFK-ambitionen är att fortsätta vara ett topplag i Sverige. Där finns också andra visioner för framtiden.
– Att integrera IFK i Norrköping, att öppna klubben och få med så många människor som möjligt och ta ett samhällsansvar. Ofta blir det bara tomma ord, men vi vill bli förknippade med en god kraft i samhället och bli hela stadens lag.
Där finns Marielundsprojektet och nattfotbollen.
– Vi kan göra så mycket mera. Där det händer så mycket i Klockaretorpet skulle vi kunna vara en positiv kraft med våra aktiviteter och ta upp en del av de som hamnat snett. Det skulle kunna vara om hur man bygger en positiv läktarkultur som på Curva Nordahl. Vi ska inte missa den chansen när det finns intresse kring klubben.
"Det tar nog fart"
Intresse finns det även för klubbens spelare. Det surrar hela tiden rykten om jagande klubbar.
Två spelare är sålda och nu verkar forwardsparet Christoffer Nyman och Emir Kujovic vara på väg bort.
Finns det några konkreta bud nu?
– Det finns alltid bud. Ibland är det allvarligt och ibland inte. Många känner sig för. Vi är inte i några direkta förhandlingar. Det har lugnat ner sig i och med EM. Det tar nog fart om några veckor. Det händer nog inget direkt i det korta perspektivet.
IFK har blivit en attraktiv klubb att välja, samtidigt som man vill förlänga utgående kontrakten med spelare som Andreas Johansson och Daniel Sjölund.
– Jo, vi kan vara med om de attraktiva spelarna på ett annat sätt. Men vi vill snarare se ämnen att bygga än spelare i slutet av karriären. Vi vill hålla standarden och måste ersätta i så fall. Det är ju först när fönstret öppnat, till matchen 19–20 juli vi har möjlighet att ta in något namn utifrån.
I det här sammanhanget är Hunt irriterad över det "läckage" av pengar som hamnar hos agenterna.
– Det måste finnas en rimlig ersättningsnivå. Jag ser med oro en tendens till att de ersättningarna ökar och dränerar svensk fotboll. Fortsätter det så här får agenterna stå till svars i stället för att gömma sig bakom sekretessavtal, säger Hunt om frågan han bevakat under sin tid i SEF-styrelsen.