Wille tillbaka i Himmelstalundshallen

Det blev ett tung sista säsong i Vita Hästen. Nu har backen hittat rätt i sin nya klubb Karlskoga.

Foto: Michael Svensson

Ishockey2019-09-24 20:01

Det går inte sudda ut alla åren i Himmelstalundshallen. Wilhelm Westlund verkar knappast ge intryck att göra vilja göra det heller. Det var under utlåningen till Hästen under de sista junioråren och de två sista säsongerna som han formades som allsvensk spelare.

Men efter den sista säsongen i Hästen han kände att det var dags att byta miljö.

– Himmelstalundshallen kommer alltid att vara speciellt för mig. Det var många bra år, speciellt första året i allsvenskan. Jag trivdes med spelarna, både på och utanför isen. Den sista säsongen blev tung, jag spelade skadad under hela våren och tvingades operera mig när den var slut. Jag kom till ett steg då jag kände att jag behövde något nytt. Karlskoga var ett väldigt bra alternativ, säger 24-åringen.

Westlund bor i Karlstad och pendlar med tre andra spelare till bruksorten Karlskoga som präglats av försvarsindustrin. Inledningen har gått lysande för Wille och "BIK". Två segrar vilket gör att de kommer till Norrköping som tabelletta.

Att få en bra start kan bli psykologiskt viktig faktor för utfallet 50 omgångar senare.

– Jätteviktigt att samla poäng tidigt. Vi har fått ihop spelet bättre nu än under försäsongen. Serien är lång och det är sällan slutet som avgör hur tabellen blir, utan mer början på säsongen.

Precis som Himmelstalundshallens publik är speciell, är hemmafansen i Karlskoga ett bra stöd i ryggen. 

– Vi har spelat bra även om vi inte gjort det samtliga 60 minuter ännu, men vi har varit effektiva i målproduktionen, säger backen med fyra säsonger i Himmelstalundshallen.

Den här gången i gästernas bås.

– Det kommer bli speciellt.

Karta: Himmelstalundshallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!