Islänningen Hólmbert Aron Fridjónsson har funnits med på IFK-träningarna i tre dagar, men återvänder nu hem. Janne Andersson har ännu inte bestämt sig för om man vill gå vidare med forwarden, och det har möjligen också att göra med vad som händer med Emir Kujovic den närmaste tiden.

Så här säger Janne i alla fall om intrycken av Fridjónsson:

– En spelare som har gjort det bra ifrån sig, trots att han kom hit och hade haft lite ryggproblem innan. Han var inte helt hundra men ändå så pass intressant att se på. Det kittlar lite grann. Nu får både vi och han smaka av det lite.

Var det ett alternativ att han skulle följa med på lägret trots att inget var påskrivet?

– Det alternativet fanns också men nu blev det så här. Det här var ju också uppgörelsen med hans klubb, att han skulle vara här måndag till onsdag.

"Fortfarande bara i januari"

Inte heller forwarden Alhaji Kamara kommer åka med IFK till matchlägret. Janne Andersson hänvisar till medicinska skäl men vill inte utveckla det.

– Det är ingen katastrof heller, vi är fortfarande bara i januari. Säsongen här hemma börjar inte förrän den 20 februari med Svenska cupen och sen allsvenskan den 2 april.

Men kan han träna för fullt i alla fall?

– Jadå. Han tränade med oss senast i dag och kommer köra på här hemma under tiden. Det är inget att dra några jättestora växlar av.

Hur mycket stör det att han inte kan vara med i Portugal?

– Klart man vill ha med alla, men samtidigt är det alltid lite skador och avvikelser.

Där är IFK Norrköping relativt förskonade just nu. Förutom Kamara och lårskadade Nicklas Bärkroth är alla andra hundraprocentigt tillgängliga.

– Bärkroth kan inte träna fullt ut men följer ändå med, berättar Janne Andersson.

Nytt resedatum

IFK kommer ha 28 spelare på plats i Portugal, inklusive sex lärlingar. Nyförvärvet Andreas Blomqvist ansluter från Danmark och på måndag kommer ytterligare ett nyförvärv, islänningen Jon Gudni Fjóluson, direkt från landskampen i USA.

Nytt avresedatum till Algarvekusten är dessutom fredag, i stället för torsdag.

– Ingen dramatik. Det blev ett missförstånd mellan arrangören och flygbolaget. Vi tappar en dag där men tränar hemma i stället, konstaterar Janne Andersson.

Dessutom har ni bytt hotell, träningsplan och att en matchtid har flyttats.

– Vi var inte bundna vid något och får bättre hotell och plan nu. Att speltiden ändras är upp till arrangören och påverkar inte så mycket. Det känns som ett bra arrangemang och det ska bli jätteroligt.