Dagen efter 3–1-segern mot Leksand tränade Vita Hästen kort och intensivt. Men med en skön känsla inför nästa uppdrag – redan under fredagskvällen är det ny hemmamatch, nu mot Pantern.

Tre nya och viktiga poäng på spel för Norrköpingslaget som visar mer och mer form.

– Mot Leksand hade vi ett eget spel, vi vågade spela och chippade inte bara ut. Alla tog jobbet också, precis som vi brukar göra i varje match. Det är alltid roligare att ha pucken än att jaga den, säger Marcus Eriksson.

30-åringen har blivit en av de stora kulturbärarna i den här generationens Vita Hästen. Ständigt med i toppen av poängligan. Just nu är han sjätte bäst i hockeyallsvenskan med sina 32 poäng.

– Jag har gjort en helt okej säsong, men när vi inte haft så mycket eget spel har det inte gynnat mig heller. Det finns ganska mycket mer att ta av och jag har varit osynlig i många matcher. Jag vill bidra mer, säger "Macke".

Hans kontrakt med Vita Hästen går ut i vår. Frågan är hur mycket SHL lockar då?

– Det gör det väl, även om säsongen inte varit jättebra. Det är det som är mitt mål, sedan får man se om det dyker upp något och om det känns rätt då. Jag har inte så många år kvar och det är väl lite nu eller aldrig nu. Det finns väl lite tankar på utlandet också, men i så fall är det nog kört med SHL.

Hästen då?

– Jag har pratat med Niklas Czarnecki en gång i höstas och vet att de vill ha mig kvar. Sedan har vi inte pratat mer så vi får se när jag får ett förslag att ta ställning till.

Hur laddar ni om inför Pantern nu då?

– Det blir väl kanske inte samma stämning som mot Leksand, men det är tre poäng på spel även den här gången.

Tränaren Mikael Johansson var märkbart belåten när segern mot Leksand kom upp.

– Vi hade mycket energi, det var kul att se. En av de bästa matcherna vi gjort sedan jag kom till Vita Hästen, säger han.

Hur ser du på Pantern?

– Ett bra lag, de är ganska storväxta. De har släppt in väldigt lite mål.

Vem som vaktar målet, Axel Brage eller Linus Söderström, hade han inte bestämt än.