Även om Norrköpings Skidklubb inte står som arrangör, vilket hela 14 andra klubbar från Nyköping i norr till Mjölby i söder gör, så får NSK en viktig roll i 2019 års O-ringen.

Klubbens egen hemmaborg blir trots allt huvudarena för när allt ska avgöras på O-ringentävlingarna.

Hur reagerade ni när ni blev kontaktade?

– Det var jättepositivt. Särskilt då vi har velat utveckla vår anläggning då vår säsong är ganska kort. Vi tog emot dem och lyssnade på deras koncept, säger Anders Wihag.

Mötet gav uppenbarligen goda resultat, då NSK överlåter Yxbacken till det stora arrangemanget. Kvillinge, Jurslaskogen och Ågelsjöbergen kommer vara de tre områdena där diverse etapper ska avgöras. Sedan kommer det ju så klart springas i backen också.

Kan vi förvänta oss ett slut på O-ringen 2019 likt mördarbacken i Tour de ski?

– Banläggarna är i full gång och har kreativa idéer, så det är inte helt omöjligt, säger Tomas Öberg på O-ringen AB.

Tävlingarna kommer avslutas i Jursla men påbörjas längre västerut, då Arena Grosvad kommer stå som värd för etapp ett och två. Vilket innebär att även Finspångs kommun blir en del av det stora arrangemanget.

– Det är en fjäder i hatten för Finspång. Och framförallt ser man potentialen hos Arena Grosvad som idrottsanläggning, säger Anders Axelsson, kommundirektör, som representerar Finspång på presskonferensen.