O-Ringen gick med en rejäl vinst

O-Ringen i Kolmården i somras blev en ekonomisk succé – inte minst för östgötaklubbarna som var med och arrangerade.

Bild från sommarens orienteringsfest utanför Norrköping. O-Ringen blev en gigantisk succé.

Bild från sommarens orienteringsfest utanför Norrköping. O-Ringen blev en gigantisk succé.

Foto: Bildbyrån

Orientering2019-11-08 11:10

15 föreningar som hjälpte till att genomföra den gigantiska orienteringsfesten utanför Norrköping blir nu rikligt belönade.

O-Ringens ekonomiska sammanställning, som presenterades i ett mejl under fredagen, pekar mot ett rejält plus i kassan. Funktionärsklubbarna får dela på cirka 5,3 miljoner kronor.

– Det känns som en dröm att vår målsättning om bra tävlingar och gott ekonomiskt utfall både för funktionärsföreningarna och för regionen har gått i uppfyllelse, säger Tomas Öberg, projektledare för O-Ringen Kolmården 2019.

Det är inte bara föreningarna som gjorde sig en hacka. För besöksnäringen räknar man med ett tillskott på 143 miljoner som omsattes under tävlingsdagarna och som fördelar sig över logi, restaurangbesök och shopping.  

Totalt hamnar O-Ringens överskott på 8,3 miljoner kronor vilket är cirka 800 000 kronor mer än budgeterat.

Svenska orienteringsförbundet får cirka 2 miljoner kronor i licensavgift samt ytterligare en miljon för att utveckla jättetävlingen ytterligare.

– Det känns otroligt bra att vi kan stänga en femårsperiod (2015–2019) där vi i genomsnitt har delat på cirka 7,7 miljoner kronor – precis som vi tänkt, säger Henrik Boström, VD för O-Ringen AB i pressmeddelandet.

De 15 klubbarna är Finspångs SOK, Linköpings OK, IFK Linköping, Matteus SI, IFK Norrköping, Mjölby OK, NAIS OK, OK Denseln, OK Kolmården, OK Skogsströvarna, Tjalve IF, Nyköpings OK, OK Hällen, OK Måsen och Björkfors Goif.

O-Ringen 2020 går i Uppsala.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!