Åbyryttarens felfria hoppning fixade guldet

Åby Ridklubbs Marcus Westergren var inte snabbast men vann ändå.

Åbyhopparen Marcus Westergren vann i Jönköping.

Åbyhopparen Marcus Westergren vann i Jönköping.

Foto: Christer Andersson

Ridsport2019-11-05 12:00

Marcus Westergrens finalrunda i Agria Star of Tomorrow för femåringar räckte för att få kliva överst på prispallen i prestigefyllda tävlingarna i Jönköping Horse Show.

Åbyryttaren nollade hela vägen fram till seger med Crunch Air, vilket bara ytterligare ett ekipage klarade av i samma klass.

– Planen var att nolla hela vägen och sedan försöka rida så fort jag kunde i omhoppningen. Han är lite valpig och oerfaren, men så är det ju för alla de andra också, säger Marcus till tidningenridsport.se.

Av de totalt 35 hästar som kom till start i klassen gick sju till omhoppning.

Att rida mot klockan är inga problem, trots den ringa åldern, menar han.
– Vägarna blir lite yvigare, man kan inte rida lika fort framåt för du får inte tillbaka dem, men man får helt enkelt rida därefter. Det var ju inte heller några jättesnabba tider, säger han.

Tiden 39.25 i omhoppningen över 1.25-metershindren räckte för guld och 25 000 kronor i prispengar. Tvåan Jenny Forsberg/Sacrosanct, Flyinge, var lite över sekunden långsammare. 

Bronsekipaget Emelie Grönberg/Jamaica, Kungsbacka, red klart snabbast av alla (37.69) men hade ett nedslag i finalen och fick därmed nöja sig med tredjeplatsen.

Marcus vann finalen för femåringar i Jönköping även förra året.

I finalen för sexåringar slutade Jonas Rinné, Åby RK, fyra på Harry Du Seigneur. Ekipaget var dubbelt felfritt i finalen över 1.35-metershindren, men 35.99 var inte tillräckligt snabbt för en pallplats den här gången. Nio tiondelar av en sekund snabbare hade krävts för bronsmedaljen.

Karta: Elmia AB
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!