Den 21-årige fritidspedagogen är en viktig stöttepelare då han som ”propp” ska leda klungan.

Det blir betydligt roligare än all rehabträning för knät som gick ur led och ledbanden i foten som skadades i Växjö en månad före säsongspremiären ifjol.

– Formen är riktigt bra. Det som hände då är glömt. Testerna på gymmet har visat att jag är starkare än jag varit tidigare. Det är viktigt eftersom det handlar mycket om att lyfta, trycka på för att vinna boll och att ta sig förbi, säger Henrik inför träningen på Himmelstalund.

Artikelbild

| Sebastian Nockmar.

Troján inleder allsvenskan med en bortamatch på Pilevallen i Trelleborg, mot fjolårsfinalisten Pingvin.

– Svårt, men vi kan absolut överraska. Jag tror på det här laget. Alla är taggade och vi har stark lagkänsla, säger Henrik som i år även är assisterande tränare.

Han har tjuvstartat säsongen med två landskamper i Wales.

– Vi mötte två klubblag i byn Nantgaredig, förlorade visserligen båda, men spelade riktigt bra i den första. Det var en fantastisk atmosfär där. De lever för sin rugby, berättar Ek smått lyriskt.

Artikelbild

| Jonas Zengler.

I år bygger Troján sitt lag på spelare från fyra klubbar. Norrköping, Kalmar, Linköping och Katrineholm.

– Vi åker till Skåne med 18–23 spelare. Det är en tuff start, men vi åker för att vinna. Vi har de kvalitéerna, säger spelande tränaren Sebastian Nockmar.

Klubben fick inte tag i någon ny tränare, så det blev en intern lösning efter Sami Paulsson som flyttat till Australien.

– Vi börjar så här. Det är mycket att stå i, men det fungerar bra. Det är högt till tak, vi har en bra relation med respekt för varandra, tycker Sebastian om sin dubbelroll.

Under matcherna kommer förre tränaren Anton Grubesic att hjälpa till med coachningen.

Nockmar spelar som åtta i tredje ledet och styr klungan längst bak.

– Det är en väldigt bred roll. Jag ska driva på klungan, göra det mesta, passa, tackla, vara aggressiv och allround, beskriver Nockmar sin position i laget.

Allsvenskan består endast av fem lag.

– Vårt mål är att gå till slutspel, att inte bli sist. Vi har inte den starkaste truppen. Det är lite av en mellansäsong. Inte så att vi har som mål att bli trea–fyra, men vi kan bli allt från tvåa till fyra, säger Sebastian om målsättningen.

Skadorna på Marcus Garpehäll, Mikael Mårtensson och Mattieu Spens Cossin bekymrar en del.

Vad blir viktigast för er i år?

– Att undvika skador på våra nyckelspelare, svarar han utan att tveka det minsta.