Att spela i allsvenskan och Europa league sliter på många spelare, kanske allra mest på de viktigaste, de som får flest spelminuter. Som mest får laget fyra dagar ledigt mellan matcherna, däremellan enbart tre dagars ledighet.

Och så fortsätter det.

– Vi tränar knappt någonting utan spelar enbart match och återhämtar oss. Det blir till att bara fokusera på återhämtning och sedan spela match igen. Man undviker att känna efter när man hamnar i såna här lägen, säger Daniel Sjölund.

"Kan inte få panik"

34-åringen har startat de senaste tre matcherna och bara fått vila i en match i juli. På söndagen åkte IFK på sin tredje raka allsvenska förlust i bortamatchen mot AIK och flera börjar undra om laget orkar med det tighta schemat.

– Fotboll handlar om små marginaler. Man kan inte få panik bara för att man förlorar matcher, precis som man inte kan få storhetsvansinne för att man vinner matcher. Man får ta det match för match. Skillnaden nu är att man inte har så mycket tid att träna på det som gått mindre bra, utan det får man ta direkt till nästa match.

Hur går återhämtningen?

– Med tanke på hur mycket matcher det har varit på så kort tid så känns det ganska bra. Men det är klart, så här dagen efter match känns det ganska tungt.