Energin tröt i dubbelfinalen: "Besviken"

Till final men inte hela vägen. "Vi hade ingen energi alls", säger en besviken Alfons Ridström.

Alfons Ridström (närmast) och Albert Saar föll i dubbelfinalen.

Alfons Ridström (närmast) och Albert Saar föll i dubbelfinalen.

Foto: David Iwung

Tennis2019-11-29 15:50

När Albert Saar spelade hem singelfinalen mot Jakub Jedrzejczak, Polen, satt Alfons Ridström på läktaren i Racketstadion och följde sin dubbelpartner. 

Saar svepte hem finalen med 2–1, hann med en snabblunch och prisutdelning innan det var dags att kliva ned på banan för att försöka ta hem andra titeln på en timme. 

Det var aldrig riktigt nära att han och Ridström från Åby TK skulle lyckas. Erik Nordström och Filip Stidell var för starka i dubbelfinalen.

– Jag är besviken. Vi hade ingen energi alls. Jag vet inte varför men kanske för att vi var slitna. Jag har haft problem med ett knä som gjort att jag inte kunnat serva bra. Det påverkade, men de spelade bra också, säger Ridström.

6–4, 6–2 blev finalsiffrorna i Norrköping Elite Hotels Junior Open. 

– Riktigt dåligt tycker jag. Hade vi haft det flow som vi brukar ha så skulle vi vunnit komfortabelt. Det har varit nära med Albert ett par gånger men vi kommer att ta den där segern snart, fortsätter Alfons. 

Albert Saar vände i alla fall hem till Stockholm med en seger som han hade på känn.

– Största målet var att vinna singeln. Det är inte så mycket internationella tävlingar annars, det är speciellt att möta spelare från andra länder, säger Saar.

Resultat: Pojksingel: Albert Saar–Jakub Jedrzejczak 4–6, 6–0, 6–4. Pojkdubbel: Albert Saar/Alfons Ridström–Erik Nordström/Filip Stidell 6–4, 6–2. Flicksingel: Stina Larsson–Mirthe Moens 6–2,  2–6, 6–1. Flickdubbel: Bella Bergkvist Larsson/Tilda Larsson–Maria Glowacka/Monika Stankiewicz 7–6, 6–3.

Grattis, kompis. Erik Nordström och Filip Stidell stod som segrare i dubbeln.
Grattis, kompis. Erik Nordström och Filip Stidell stod som segrare i dubbeln.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!