Den redan långa frånvarolistan fick påfyllning och det med lagets etta och trea i den interna poängligan, varken Marcus Eriksson eller Jesper Samuelsson, kunde spela i bortamötet med Karlskoga på lördagskvällen.

Det blev för jobbigt läge för Hästen som föll med 1–4. En helt rättvis seger för hemmalaget som var bättre från början till slut, även om också Hästen hade perioder med hyggligt spel men laget fick inte till det offensivt.

Henrik Björklund gjorde 1–0 på straff i första perioden, den andra blev mållös innan hemmalaget definitivt avgjorde i den tredje. Först kom 2–0 efter 7.41, sen reducerade Joachim Nermark överraskande strax därpå men när sen Jonas Karlsson styrde in 3–1 med lite mer än åtta minuter kvar var det så gott som klart. Gustaf Thorell spikade slutresultatet när han slog in pucken i tom kasse med 2.07 kvar på klockan.

Skotten blev 32–18 och Hästen får hoppas på att få tillbaka ett antal spelare till onsdagens hemmamatch mot Leksand. Som det var nu var det helt enkelt för tunt framåt.