Insändare Efter att läst Lotta Hofströms artiklar i måndags (26/2) angående parkering i Norrköping funderar jag på hur politiker och tjänstemän i Norrköping uppfattar sina uppdrag.

Alla som jag känner och som bor inne i staden pratar om en skriande brist på parkeringsplatser framförallt på kvällar och nätter. Då läser man att kommunens mål är att få fler att gå, cykla och åka kollektivt samt att kantstensparkeringar på sikt kommer att minska.

Jag har alltid trott att politiker och tjänstemän ska jobba för att göra det så bra som möjligt för oss som bor här och att följa våra önskemål om hur staden ska se ut och hur vi vill leva inte att politiker och tjänstemän ska försöka påverka de boende till ett annat beteende. Är det de boende som är till för politiker och tjänstemän eller är det tvärtom?

Jag har alltid trott att Norrköping kallas för Peking på grund av namnet ”den norra staden” men nu börjar jag fundera om det inte är på grund av sättet som staden styrs.

Vi som bor inne i staden måste också ha rätt att äga en bil och kunna parkera i staden. Vi måste också ha rätt att låta bilen stå parkerad utan att

behöva flytta den flera gånger i veckan på grund av städning som ändå bara sker högst en gång per månad.

Se snarast till att det blir fler parkeringsmöjligheter, måla upp parkeringsplatser även vid kantsten så att fler bilar får plats. Ha inte städning en dag i veckan mellan klockan 07.00 och 10.00 utan en gång i månaden. Skilj på affärskvarter och bostadskvarter, i affärskvarter kan det vara befogat att ha städning mellan 07.00 och 10.00 men inte i bostadskvarter, där är det bättre att ha städning någon gång efter 09.00, då de som åker bil till jobbet har fått bort sina bilar.