Insändare Svar till Elisabeth Svensson, Verksamhetschef Norrköpings Kommun, i NT 2/5

Tack för att du svarade på min insändare gällande Apelgårdens nya boende. Jag undrar om du har besökt det gamla Apelgården och det nya boendet Sandbyhovsgatan 4?

Har du sett möblerna på Apelgården? Jag förstår inte hur ni har kunnat kasta de möbler som fanns där? Under fem år har jag varit på besök där hos en anhörig och det har inte funnits några trasiga möbler. Du skriver att "de möbler som fick följa med till det nya boendet finns utplacerade i det nya huset, till exempel samtalsrummen". Var har de blivit utplacerade någonstans?

Är de fördelade på alla våningarna? Vi har inte sett några möbler på våning 1.

Nya boendet på Sandbyhovsgatan 4 är väldigt opersonligt och trist. Det är stelt och det är som att komma in på en bank .Mörka stela möbler – inga tavlor, kala väggar. Finns inget som ger trivsel och hemkänsla. Förut så fanns det flera små saker som gjorde att det kändes ombonat och trevligt. Till exempel små bord och byråer, speglar,hyllor.

Vilken uppgift som verksamhet har du på boendet? Träffar du personalen som jobbar där? Det finns ju tre våningar i huset. Det är jättefin personal som i alla år jobbat på Apelgården och nu på nya boendet.Många har arbetat där i flera år och vi som är anhöriga har ju fått en mycket fin kontakt med alla. Men tråkigt nog så är det flera som nu ska sluta – och det känns tråkigt.

Det har nu gått snart fyra månader sedan flytten genomfördes. Då får vi hoppas att det kommer att bli mera ombonat och att "hemkänslan" ska infinna sig framöver.Vi ser fram emot det!