Insändare De nya parkeringsregler som införts i Norrköping drabbar inte bara boendeparkeringar utan även pendlarparkeringar. Vi är många som tågpendlar från Norrköping till annan ort. Sedan nyår har kommunen, som ju framkommit i tidigare insändare och artiklar, ändrat reglerna för detta vilket i allra högsta grad försvårat även för oss pendlare. Själv dagpendlar jag, och många med mig, till Stockholm och har

köpt parkeringskort för att kunna stå utmed Norra Promenaden för att kunna ta mig från bil till tåget

på en rimlig tid.

I och med att det nu införda parkeringsförbudet mellan kl 7.00-10.00 varje vecka för städning på olika delar av denna sträcka fördelat på onsdag-fredag försvinner en stor del av platserna för oss pendlare, som för att kunna ta oss till jobbet måste ha bilen parkerad även mellan 7-10.

Fram till årsskiftet var det städning på detta område två gånger per år. Nu har Norrköpings kommun gjort en upphandling, enligt uppgift från kommunalråd Karin Jonsson, som innebär att det ska ske en gång. Ansvariga: Hur tänkte ni? Har ni överhuvudtaget tänkt och gjort en riskanalys av ert beslut?

Vi som pendlar, och bor i många fall 3-4 mil från Norrköping, tvingas åka hemifrån extra tidigt för att hitta en parkeringsplats och dessutom känna en stor stress att eventuellt inte hitta någon.

Ansvariga: Visst är det väl så att ni vill att vi som bor i utanför innerstaden och inte har promenadavstånd ska kunna bo kvar och kunna pendla med tåg till arbetet?

Dessutom ser jag att den planerade veckostädningen inte sker. Så i själva verket har ni gjort en upphandling där kommunen inte får det den betalar för!

Gör om och gör rätt!