Insändare Undertecknad jobbar sedan mer än 20 år på högstadiet, år 7-9. Det är en härlig period – när ungdomarna sticker iväg på många sätt! Vi som träffar eleverna varje dag gör allt vi kan för att bjussa på kunskap och slussa dem vidare till nästa stadium – förhoppningsvis fullastade med kunskaper i både ämnen och om en god värdegrund.

Jag skulle vilja vädja till alla målsmän att vi gärna jobbar ännu mer tillsammans med just ditt barn! Alla inblandade i den pedagogiska vardagen vill inget hellre än att alla ska få lyckas – och att vi - hem och skola tillsammans – ska föra "guldklimpen" framåt i livet. Tar saker och ting tid? Hör ni inte något från personalen – fast ni mejlade för flera dagar sedan? Tro mig, vi försöker göra ett så bra jobb vi bara kan!

Men i samhällets utveckling följer också skolans utveckling – och saker som finns att göra ökar hela tiden. Tyvärr räcker inte alltid tiden till. Varför är inte proven rättade? Vem ska vikariera för de sjukskrivna lärare som är sjukskrivna på grund av överbelastning? Varför blev provet flyttat?

Tack för er förståelse. Vi månar om barnen! Det är därför vi har detta jobb. Men en bra lärare är en utvilad och mindre stressad lärare – och där är många av oss i skolans värld tyvärr inte riktigt idag. Kämpa gärna med oss om att skära ner på vissa arbetsuppgifter så vi kan ha mer fokus på undervisningen och bry oss mer om era barn. Det kommer att fattas över 70 000 lärare inom fem år!

Det beror ju på något, trots alla lov och luftiga scheman! Tack för ordet!