INSÄNDARE Det är inte lätt att navigera och hitta rätt bland kompisar och aktiviteter som nyanländ i Sverige. Segregation är farligt för vuxna och barns hälsa och hotar ett lands sammanhållning och tillit. Därför måste vi alltid tänka på att skapa mötesplatser för utbyte och ökad förståelse för varandra.

I Finspång har vi socialdemokrater tyckt att gratis sommarlovsaktiviteter för barn och ungdomar är prioriterat. Därför erbjuder vi från kommunen många avgiftsfria och meningsfulla aktiviteter för att alla barn och ungdomar ska få en givande sommar. Det innebär att ungdomar får feriejobb och att barn får mötas och utvecklas tillsammans i kreativa miljöer. På att naturligt sätt integreras barn med olika bakgrund in i vårt samhälle och gemensamma värderingar och förhållningssätt.

De resurser som används till detta är en god investering. Det belastar inte heller kommunens ekonomi eftersom det är finansierat från staten. Ideella föreningar ställer också upp och samarbetet är gott. Det är genom sådana satsningar vi bygger ett Finspång som håller ihop och där vi förstår och underlättar för varandra.

Så alla barn, ungdomar och såklart vårdnadshavare, nyttja Camp Grosvad, bio på kulturhuset, sportiscamp, cirkusslottet, prova på cirkus/verkstad/cirkusskola, barnens byggskola, sommarläseklubben med träffar, bibblan i backluckan, Hörnan on tour, friidrottsskola och mycket mer. Eller, varför inte hänga en stund i centrum, spela schack, läs en bok eller bara chilla i de härliga sofforna? Sommarlovet är en bra tid för att upptäcka nya saker!