Insändare Jag har sedan länge ett stort IFK och Pekinghjärta och jag älskar verkligen laget, men det finns saker som gnager.

Jag blir bekymrad när jag läser i NT att IFK ”inte pratat direkt” med Nikola Tkalcic. Han kom som yngling 2011 och har haft stor del i IFK:s framgångar med guldet 2015 som höjdpunkten. (Han täcker bland annat uppoffrande ett skott nere i Malmö när vi ledde med 1-0, 1-1 där och guldet hade kanske hamnat i Göteborg istället.)

Han har varit i klubben i sju år och har utgående kontrakt. En mer lojal spelare är svår att hitta. Varför berättar inte IFK hur framtidsplanen ser ut? Borde det inte varit på sin plats att berätta detta tidigare? Osäkerhet ger väl osäkra spelare? "Jag har inte hört något från IFK", säger Tkalcic efter sju års trogen tjänst.

Jag tycker det är svagt och luktar brist på ledarskap, är det så svårt att leverera obekväma beslut? Jens Gustafsson pratar hela tiden om personlig utveckling och det måste ju även gälla tränarrollen så klart. Tydlighet, Jens.

Jag har haft årskort i 14 år. Det är självklart, roligt och billigt på Curva Nordahl, men jag undrar lite över årskortets ”varudeklaration”. Det är lite som ”falsk marknadsföring”. Jag köper en produkt i form av ett årskort, med massor av toppspelare och en målsättning inom topp tre eller högre. Men mitt i säsongen så har fem startspelare plötsligt sålts och inte ersatts med någon ny ”startspelare”.

Så nu är min fråga till IFK:s styrelse och tränare:

Två säsonger i rad har A-laget desarmerats mitt under säsong. Östersund valde en annan väg. Vad ger ni för varudeklaration på årskortet 2018 ?