Insändare  

Under våren 2017 skrevs flera insändare om att NT borde byta namn till Norrköpings Sporttidningar. Jag håller med om att det vore en bra benämning, men ett ännu mer adekvat namn skulle faktiskt vara IFK Norrköpings Tidningar.

Varför? När fotbollssäsongen tog slut hösten 2016 tänkte jag att, äntligen är det slut med det dagliga skrivandet om IFK Norrköping. Det var oftast minst två helsidor med stora bilder. Men, det tog inte slut. Det har fortsatt på samma sätt dag efter dag efter dag. Har man inte något att skriva om dagens IFK så hittar man något om en avdankad före detta spelare eller tränare som knappt någon vet vem det är.

Inte nog med att det skrivs om klubben på sportsidorna. Det skrivs till och med på ledarsidan, som jag trodde var avsedd för seriösa ämnen. Håll sporten på sportsidorna.

Vid något tillfälle har det till och med varit en hel bilaga om IFK Norrköping.

För att belysa den oproportionerliga uppmärksamhet man ger IFK kan nämnas följande. 15/9 2017 inträffade ett sprängdåd i Londons tunnelbana. Samma dag lyckas IFK spela oavgjort mot Kalmar FF. Vilken nyhet anses vara så viktig att den med stor bild hamnar på tidningens förstasida. Jo, naturligtvis IFK Norrköpings fotbollsmatch!

Nu är årets fotbollssäsong slut sedan ett par veckor, men skrivandet fortsätter. Så IFK Norrköpings Tidningar är gångbart även i fortsättningen.

För övrigt anser jag att konstgräs borde förbjudas i allsvenskan.

Svar:

Hej Pille.

Sport engagerar och intresserar många av våra läsare vilket vi tycker är väldigt roligt och inspirerande. Vi har i dag statistikverktyg som ger oss en god bild av vilka idrotter och lag som intresserar våra läsare mest, och där är fotbollen och IFK Norrköpings allsvenska lag ständigt i tämligen överlägsen topp, oavsett om det är före, under eller efter tävlingssäsongen. Det speglar sig också självklart i vår bevakning, vi skriver mest om det som flest vill läsa om. Med det inte sagt att vi inte ger de andra idrotterna och lagen utrymme och bevakning, variationen i utbudet på våra sportsidor och på våra sajter är också viktig för oss.

Mvh Peter Mildaeus, sportchef Östgöta Media