Insändare Vad är det för taxichaufförer som kör färdtjänst? En kväll i april kördes två förståndshandikappade unga tjejer från ett gruppboende där de varit på besök, de skulle hem till sitt gruppboende.

Vid ankomsten kräver taxichauffören 20 kr av den ena tjejen. Då båda två har årskort för färdtjänst är begäran inte berättigad. Båda två var dessutom bokade på resan och de skulle således inte betala något. De har kurage och säger det och kliver ur bilen. Chauffören ringer då upp gruppboendet och kräver den ena tjejens telefonnummer. Av misstag får han ut det och chauffören ringer upp den förståndshandikappade kvinnan inte mindre än sju gånger!

Hon ringer då sin mamma och god man som ringer upp chauffören och förklarar att hon har årskort och inte ska betala. Chauffören godtar inte detta utan meddelar att han ska stå utanför gruppboendet tills han får sina 20 kr! Är detta något extraknäck för färdtjänstchaufförer? Lurar man många gamla och förståndshandikappade att betala när de inte ska betala?

Är man trevlig när man ringer upp en förståndshandikappad kvinna sju gånger och gör henne nervös och förstör hennes kväll? Borde inte en normalstörd taxichaufför godta förklaringen att hon inte skulle betala när god man ringer upp? Vad är det för chaufförer som arbetar med färdtjänstkörningar?