Insändare För en vecka sen var det en manifestation för kärlek och tolerans och mot antisemitism i Carl Johans Park. Eftersom jag var där tänker jag motsätta mig den bild som NT målar upp i sitt reportage från onsdagskvällen.

Reidar Svedahl (L) hade alltså bjudit in alla partier som finns representerade i kommunfullmäktige, vilket har genererat den här debatten. Inte långt efter att Mensur Mustafic, ordförande för Bosniakiska Islamiska församlingen, visat sitt stöd för Norrköpings judar gick Danko Mamkovic (SD) upp för att tala. I NT:s återgivning av talet låter det som att Mamkovic är oroad för splittringen i samhället och att invandrare måste bli en del av gemenskapen. Vad NT inte återger är hur han också säger att invandrare måste lämna konflikterna i sina hemländer – en tydlig syftning på antisemitism bland muslimer från Mellanöstern. Det är här alltså samma Mamkovic, själv från Serbien, som hårt har drivit på för ett stopp av Bosniakiska Islamiska församlingens bygge av en moské. Uppenbarligen gäller inte hans uttalande honom själv!

Redan här blir SD:s brist på tolerans uppenbar, och då har jag inte ens hunnit gå in på hur antisemitismen frodas i partiet. Det bör dock vara allmänt känt sedan Björn Söder lät påstå att judar inte kan vara ”riktiga” svenskar. Det är tydligen så här den så kallade liberalismen står ”rakryggad” upp mot intolerans i Sverige – genom att ge SD en plattform att spy ut sig sin rasistiska dynga och sedan låta det återges som en uppmaning till fred och försoning i den lokala tidningen. Att vara tolerant mot den typen av intolerans när antisemitismen ökar i Sverige är inget annat än både arrogant och skrämmande!