INSÄNDARE Vilket byggande ska Norrköpings kommun prioritera, IFK:s byggplaner eller kommunens egna byggplaner av lagstadgad verksamhet? På IFK:s årsmöte framförde Peter Hunt en viss besvikelse över att Norrköpings kommun nu inte vill eller kan vara med och bidra när det gäller byggandet vid Östgötaporten. Enligt artikeln i NT den 1 mars, säger IFK:s ordförande att byggandet “känns väldigt angeläget”. Peter Hunt säger också att det blivit ettbakslag, IFK och Norrköpings kommun har ännu inte kommit överens i byggandet av två sporthallar trots diskussioner i två års tid.

Lars Stjernkvist, kommunalråd, har gett en tydlig förklaring till varför kommunen inte kan vara med och stötta IFK:s framtida byggande, kommunen måste prioritera sitt eget byggande, prioritera LSS-bostäder

I Norrköpings kommun råder en stor brist på dessa bostäder vilket gör att kommunen får betala mångmiljonbelopp i böter. Sker nu en prioritering av detta LSS-byggande kan då även denna svaga grupp människor få en bostad i Norrköping däribland min son, Calle. Calle är en av dem som kommunen externplacerat i andra kommuner runt om i landet. Under nio års tid har Norrköpings kommun förvisat Calle till olika platser i landet och detta mot hans och familjens vilja.

Nu finns dock ett ljus i allt mörker för denna svaga grupp i samhället. Norrköpingskommun och Lars Stjernkvist vill prioritera LSS-byggandet. I detta ljus så får vi då höra diskussionen mellan IFK och kommunen. Norrköpings kommun tar ett steg tillbaka, prioriterar kommunalt byggande framför IFK:s planer. Det glädjer mig, nu finns det äntligen en möjlighet för Calle att få komma hem till Norrköping efter alla dessa år. Att nu tillsammans med mig, en fd IFK-spelare, gå och se sitt favoritlag IFK Norrköping, ta en korv med dricka på “Parken”.