Insändare Jag är en kille som är 13 år och som fyller 14 snart och är från Norrköping. Jag tänkte skriva lite om något som gör mig väldigt ledsen och arg samtidigt.

I Sverige så har det kommit in många flyktingar framför allt mellan 2015 och 2017. De människor som har kommit in till Sverige och vill få tillstånd till att stanna i Sverige vill säkert börja ett nytt liv här och nästan alla har flytt från deras länder för att det är krig och att de såg någon blev skjuten varje dag. Många av dem har barn och de vill säkert inte att deras barn ska växa upp i ett land där det är krig eller att deras barn får behöva se någon som blir skjuten varje dag. Ändå är det många som inte får stanna kvar i Sverige och det gör mig väldigt ledsen.

För det första: tänk på att de här människorna aldrig skulle komma till Sverige om det inte var krig i deras länder eller åtminstone om de hade någonstans där de inte behöver vara rädda för att bli skjutna. Tänk om du som läser detta var i deras situation att du inte får stanna kvar i Sverige och att du måste åka tillbaka där du kom ifrån. Hur skulle det kännas för dig?

Jag vet inte själv hur det känns men min mammas och pappas kompis som har varit i Sverige i två år och som är asylsökande har fått två negativa besked av Migrationsverket och jag tror att det kommer leda att han inte får stanna kvar i Sverige längre. Han är en av de bästa personer jag känner. Han är en sån person som jag kan berätta vad som helst för utan några problem och han är alltid där för mig och mina syskon när vi behöver honom. Och det jag är rädd för är att en dag få veta att han inte kommer få stanna kvar i Sverige längre.

Jag vet att jag är ganska ung för det här och att jag inte vet hur Migrationsverket tänker, men jag vet också att om vi alla hjälps åt så kan vi hitta en bra lösning till alla människor i Sverige som är asylsökande.